Cu ajutorul sistemelor de nebulizare (cunoscute si ca nebulizatoare sau aparate pentru aerosoli), medicamentul inhalat ajunge direct in caile respiratorii inferioare, cu scopul de a produce un efect optim.

Terapia cu aerosoli este fundamentală pentru prevenirea afectiunilor respiratorii!

Terapia cu aerosoli nu trebuie sa fie privita ca un instrument utilizat doar pentru o serie de tratamente in cazul problemelor respiratorii, ci si ca o solutie excelenta de a preveni imbolnavirea cailor respiratorii pentru intreaga familie. Majoritatea kiturilor contin si mascute speciale pentru copii, pe langa cele de adulti.

Terapia cu aerosoli este perfecta pentru copii!
Deseori copii nu pot fi tratati cu medicamente sistemice, iar terapia cu aerosoli este solutia ideala pentru ei. Mai mult, pentru copilasii foarte mici, exista si nebulizatoare ca Medel Star sau Medel Family, ce permit inclinarea recipientului pana la 45º. Acest aspect este important de luat in considerare in cazul tratamentului copilasilor care inca nu pot sta in fundulet.

Ca metoda adjuvanta in tratarea afectiunilor nazale si a celor din zona sinusurilor (rinosinuzita, rinita alergica sau conditii ce tin de postoperator in chirurgia rinologica) este mentionat adesea lavajul nazal. Practic, alergiile si infectiile provoaca o cantitate mai mare de mucus, ceea ce creeaza simptomele neplacute de nas care curge sau nas infundat. Cu ajutorul unui irigator nazal, se indeparteaza prin spalare (lavaj) mucozitatile in exces si factorii iritanti ce produc alergiile si iritatiile (praf, polen, bacterii) si se reduce inflamarea membranei mucoase. Simptomele sunt reduse imediat, iar vindecarea este mai rapida cu ajutorul acestei metode.
Pe langa functia de terapie cu aerosoli, Medel Maxi 2 in 1 este dotat cu un irigator pentru lavaj nazal, potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Toate nebulizatoarele Medel functioneaza printr-un sistem cu compresor si de aceea pot nebuliza orice tip de medicament (dintre cele destinate acestui tip de utilizare), iar dimensiunile particulelor rezultate în urma nebulizarii sunt ideale pentru orice tratament, indiferent de patologie (cauzele si simptomele afecțiunii respiratorii).

aparat aerosoliNebulizatoarele Medel cu compresor sunt printre cele mai silentioase din piata, avand in vedere ca acest tip de produse au un zgomot considerabil.

Totusi parametri care ar trebui sa fie relevanti in alegerea nebulizatorului ar trebui sa fie cei care indica eficienta in nebulizare a aparatului. Adica nu are importanta cat de repede „se termina medicamentul din recipient”, ci mai degraba dimensiunea medie a particulelor nebulizate (MMAD) si procentul de particule de dimensiuni foarte mici (FPF).

MMAD – Cu cat este mai mica aceasta valoare, cu atat medicamentul are o penetrare mai profunda in caile respiratorii inferioare si in consecinta, cu atat este mai eficienta terapia. Aceasta informatie este de obicei evidentiata in manualul de instructiuni.

FPF – acesta indica efectiv procentul particulelor cu un diametru aerodinamic mai mic de 5µm din totalul dozei nebulizate. Aici, spre deosebire de MMAD, cu cat este mai mare valoarea FPF, cu atat aparatul reda mai multe particule cu efect real terapeutic si cu atat mai eficient tratamentul.

Avand in vedere ca va puteti bucura de beneficiile acestor aparate mai bine de 10 ani, nebulizatoarele Medel beneficiaza de garantie timp de 5 ani.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit