Copiii trebuie sa se imbolnaveasca, insa parintii lor trebuie sa aiba grija ca micutii „sa nu se imbolnaveasca grav”, ca bolile sa nu ajunga la complicatii care sa dea probleme de otita, oculare sau sinuzale, a declarat Sorin Cadar, medic primar ORL și presedintele Asociatiei Romane de Homeopatie Clinica, recent, la conferinta „Social Media for Parents”. El se refera la raceli care, in sezonul rece, afecteaza caile respiratorii ale multor copii.

Imbolnavindu-se, spune medicul, organismul copilului invata sa se apere.

Mai mult decat atat, medicul specialist afirma ca „orice copil are dreptul de a se imbolnavi de 8 ori in sezonul rece”.

Sorin Cadar este medic ORL, care este specializat in acelasi timp si pe tratamente homeopate, astfel incat le prescrie pacientilor atat tratamente alopate, cat si homeopate.

Uita de raceli! 8 remedii naturale pentru cresterea imunitatii la copii

Somatizarea la copii: Bolile ca raspuns la situatiile de stres

In ceea ce priveste cele mai frecvente afectiuni la copii, medicul citat afirma ca majoritatae acestora se incadreaza in 3 mari categorii:

  1. afectiuni legate de respiratie
  2. afectiuni legate de digestie
  3. afectiuni legate de piele

Insa, spune Sorin Cadar, la baza acestor afectiuni sta „patologia imunitara”, adica o imunitate slabita.

Cum functioneaza tratamentele homeopate pentru copii

Potrivit presedintelui Asociatiei Romane de Homeopatie Clinica, unui pacient ii pot fi administrate concomitent tratamente alopate si homeopate care sa-i sustina vindecarea. Insa, alegerea tratamentelor este de competenta medicului specialist.

O afectiune frecvent intalnita in sezonul cald, pe litoral este diareea insotita de febra dupa ce copilul a stat mai mult timp in soare si a inghitit apa de mare. In acest caz, afirma Sorin Cadar, nu trebuie intervenit cu antibiotice, ci trebuie vazut care este cauza problemei si organismul trebuie sustinut homeopatic sa-si revina.

Cum sa imbunatatesti imunitatea la copii si ce NU ARE, de fapt, efect

Somnul la copii – cate ore ar trebui sa doarma in functie de varsta?

Pe de alta parte, insa, „nu avem voie sa lasam afectiuni reziduale”, adica netratate la timp si care devin cronice. Bolile cronicizate se trateaza cu mult mai greu.

Un medicament homeopat isi face efectul in cel putin 30 de secunde. Durata depinde in totalitate de timpul necesar organismului sa-si revina, precizeaza medicul ORL.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit