Zilele trecute, s-a lansat cea mai noua aplicatie pentru copiii disponibila la categoria de educatie si creativitate, se numeste Toontastic 3D. Este o aplicatie compatibila cu orice dispozitiv si ii ofera posibilitatea copilului sa deseneze si sa isi creeze propriile povesti. Poate chiar sa isi inregistreze vocea si povestile si ti le pastreaza pe toate, in format video.

Foarte multi parinti obisnuiesc sa descarce pentru copiii lor, pe telefonul personal, ori pe tableta, jocuri si aplicatii. Cele mai multe sunt gratuite si parintii au senzatia ca au un mare castig sa le foloseasca fara a plati. Avand in vedere numarul mare de jocuri si aplicatii pentru copii cu siguranta ca ai intampinat anumite situatii in care ti-ai dorit sa descarci un joc si te-ai trezit cu inca doua sau trei aplicatii in plus sau chiar cu virusi.

Iata 6 lucruri pe care trebuie sa stii atunci cand descarci jocuri sau aplicatii pentru copilul tau

1. Aplicatiile si jocurile gratuite de cele mai multe ori vin cu probleme. Ti se poate bloca procesul de instalare sau daca instalarea se finalizeaza cu succes sunt toate sansele sa iti incetineasca viteza de procesare a tuturor aplicatiilor. Este recomandat sa le eviti pe acestea.

2. Anumite aplicatii vin la pachet cu o serie de alte aplicatii si programe are sunt necesare pentru ca programul principal sa poata rula. Stim cu totii cat este de neplacuta aceasta situatie deoarece ne ingreuneaza intregul soft, insa problema cea mare este ca de multe ori aceste programele aditionale sunt malitioase si lasa in urma lor diverse probleme.

3. Trebuie sa tii cont si de reclamele care se deschid, deoarece daca nu ti-a fost ceruta instalarea altor aplicatii, atunci cel mai probabil reclamele te vor conduce acolo sau pot fi chiar virusi ascunsi in spatele lor.

ATENTIE parinti care aveti baieti, mai ales de varste mici!

Cand copilul nu se dezlipeste de telefon, tableta si calculator. Reguli pentru parinti in lumea digitala

De ce o iau adolescentii razna? Doar parintii care stiu aceste lucruri au o relatie de invidiat cu copilul adolescent

4. Mare atentie la virusi. Exista o industrie intreaga care se ocupa cu aceste lucruri si pe masura ce tehnologia si programele antivirus avanseaza, la fel o faci si virusii. Un click gresit o data este de ajuns pentru a avea probleme destul de mari cu telefonul, tableta sau laptopul. Mai ales in conditiile in care copiii de joaca destul de mult si nu isi dau seama daca butonul pe care au apasat este in regula sau nu.

5. Evita sa folosesti conturi in care iti sunt cerute datele de cont, mai ales daca iti lasi telefonul copilului pentru a se juca. Nu se stie cand, dintr-o reclama aparent inocenta, copilul, nestiind, apasa pe un buton care ofera acces catre contul tau unor straini.

6. In acelasi timp este important sa verifici daca reclamele care apar in timpul jocurilor sau cele care sunt pe langa, sunt adecvate pentru varsta copilului si ca nu exista niciun risc daca le acceseaza. Exista multe jocuri, care desi par adecvate varstei copilului, transmit tot felul de mesaje daunatoare.

Tinand de aceste lucruri, vei intampina mai putine probleme atunci cand vei vrea sa te bucuri de un joc sau o aplicatie alaturi de copilul tau.

Sursa foto: www.pixabay.com

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit