Copiii au o imaginatie foarte bogata, iar de multe ori fanteziile lor ne surprind si pe noi, adultii. Ideile lor sunt foarte diferite, copii sunt diferiti, si totusi cu totii au ceva in comun. Lasa la indemana unui copil creioane colorate, carioci sau acuarele, și poti fi aproape sigur ca o parte din creatiile lui vor ajunge si pe pereti.

Camera unui copil trebuie sa fie plina de culoare, cu mobilier child-friendly si nu in ultimul rand functionala. In jurul varstei de 3 ani copilul devine interesat de desen, asa ca incearca sa-i cumperi, nu numai ustensilele si accesoriile care sa-i permita sa-si astearna pe hartie ideile, dar, de asemenea, gandeste-te si la un set de reguli sau limite atunci cand vine vorba ce si unde are voie sa picteze.

Cand sunt foarte mici, in jur de 2-3 ani, copiii nu au indemanarea necesara sa tina in mana o pensula sau un creion, dar se distreaza teribil atunci cand li se permita sa umble cu acuarelele. Asa ca cel mai bine ar fi sa incepeti cu pictura cu degetele pe o foaie de hartie, bineinteles. Daca nu vrei sa ai manute colorate pe pereti, pe canapea sau pe televizor, ar fi bine sa faceti impreuna aceasta initiere in arta. Cand joaca s-a terminat manutele se pot sterge foarte usor cu ajutorul servetelelor faciale Zewa si nu doar mainile, ci si masuta de lucru sau scaunul. In restul timpului cutia cu acuarele si cariocile nu ar trebui sa fie la indemana copilului mic, in cazul in care nu-ti doresti niste opere de arta infantila pe pereti.

La ce ajuta pictura cu degetele? Copilul se distreaza si se amuza teribil cand isi vede mainile pline de culoare, dar aceste exercitii au ca scop dezvoltarea abilitatilor motorii, imbunatatind totodata dexteritatea mainilor și a degetelor.
Daca sunteti parintele unui copil de peste 3 ani, ar trebui sa stiti ca acesta poate fi interesat sa-si redecoreze camera cu cateva desene pe pereti, asa doar ca sa-si exerseze talentul de desenator. Prescolarii nu vad nici o problema sa depaseasca granitele unei foi de hartie si sa-si expuna ideile pe un perete. In acest caz ar trebui sa stabiliti de la inceput un spatiu unde are voie sa deseneze si sa se exprime sau sa acoperiti peretii cu un material rezistent la desene (de exemplu tapet lavabil). Daca nu impuneti de la inceput limite, ci doar ii interziceti sa deseneze peretii, micul artist se poate simti frustrat si e posibil sa se ocupe de aceasta activitate pe ascuns.

kv3


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by Seva