Datorita numarului foarte mare de solicitari, inscrierile la Concursul National de Pian „Musica Mundi” se prelungesc pana pe 20 martie 2017, anunta organizatorii evenimentului, intr-un comunicat de presa.

Concursul National de Pian „Musica Mundi” va avea loc in perioada 31 martie – 2 aprilie, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana din Bucuresti. Musica Mundi este cel mai mare concurs dedicat pianistilor profesionisti si amatori, un eveniment important in lumea muzicala, atat datorita premiilor acordate, a interpretilor, cat si a numarului de participanti.

La evenimentul din acest an sunt asteptati sa participe peste 200 de concurenti si circa 500 de persoane in public pe durata intregului concert.

Competitia este organizata de Scoala de Muzica Boem Club in parteneriat cu Boem Club Pianos, cel mai mare magazin de piane si pianine acustice din Romania. In cadrul evenimentului se vor acorda ca premiu 2 pianine acustice in valoare totala de 8.000 de euro. Astfel, premiul cel mare pentru categoria amatori va fi o pianina acustica in valoare de 3.000 de euro, iar la categoria profesionisti, castigatorul marelui premiu va primi o pianina acustica marca Perzina, in valoare de 5.000 de euro.

Pian sau fotbal? Cum alegi cele mai potrivite activitati extrascolare pentru copil

5 moduri in care un instrument muzical il poate ajuta pe copil

Mai mult decat atat, participantii vor putea castiga premii surpriza, diplome si medalii. Juriul concursului va fi format din personalitati din domeniul pianului, muzicieni, experti in domeniu si profesori de pian.

Cea de-a IV-a editie a Concursului National de Pian „Musica Mundi” se va desfasura la nivel national si va fi impartita in doua sectiuni mari:

  • concursul de amatori, la care se pot inscrie copii si tineri cu varste intre 4 si 18 ani, care studiaza pianul in particular;
  • concursul de profesionisti, la care sunt asteptati sa se inscrie copii si tineri cu varste intre 7 si 18 ani, care studiaza pianul in scoli si in licee de muzica de stat.

Concursul National de Pian „Musica Mundi” isi propune sa sprijine dezvoltarea muzicala in Romania si arta pianistica, incurajand cat mai multi copii si tineri in aprofundarea muzicii si in initierea, dezvoltarea sau aprofundarea tainei pianului.

Fiind un instrument armonic complex, studiul pianului presupune din partea tinerilor interpreti studiu individual intens, consecventa, rabdare si vointa, dezvoltandu-le in acelasi timp abilitatile cognitive, senzitiv-motrice si creative artistice.

„Ne propunem sa recompensam talentele pianistice din Romania, la acest concurs participand cei mai talentati copii din scolile si liceele de muzica din tara care studiaza pianul de placere sau de performanta”, afirma organizatorii concursului.

9 lucruri care te impiedica sa ai o relatie perfecta cu copilul tau

Sfaturile unui pedagog celebru. Fa 10 pasi in intampinarea copilului tau

Tot in cadrul concursului se va organiza in paralel un curs de formare profesionala adresat profesorilor de pian din invatamantul primar, gimnazial si liceal. Cursul cu tema „Rezonanta intre instrument si suflet” are scopul de a le oferi participantilor posibilitatea de a dobandi informatii despre problematica inteligentelor multiple, psihologia creativitatii, emotiile si managementul eficient al emotiilor, precum si despre aspectele socio-emotionale implicate in invatare si performanta.

Cursul de formare se va desfasura in zilele de 1 si 2 aprilie, intre orele 14:00-17:00, si va fi sustinut de catre Adina Tatu, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, profesor formator, profesor metodist.

Participarea la curs este gratuita, iar la final se vor acorda diplome de participare.

Poti vedea mai multe detalii si poti consulta regulamentul concursului de pian „Musica Mundi” AICI.

 

Sursa foto: www.boemclub.ro

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit