O invatatoare din Craiova a sunat cel aproximativ 30 de parinti cu cateva zile inainte de inceperea clasei pregatitoare si le-a comunicat faptul ca, in prima zi de scoala, nu doreste flori. In schimb, i-a rugat sa-i faca un alt cadou. Astfel, parintii au ajuns sa foloseasca banii pentru un tricou special.

Parintii au contribuit cu bani pentru construirea primei Clinici de oncologie si radiologie pediatrica din România, un proiect „Daruieste viata”. In schimbul gestului lor, copiii au primit cate un tricou pe care il vor purta ca uniforma in acest an scolar.

Iniţiativa de a contribui la „Bursa fericirii” a venit chiar din partea educatoarei. Educatoarea le-a propus, astfel, parintilor sa doneze contravaloarea florilor Clinicii de oncologie pentru copii, care se va construi in Romania prin intermediul Asociatiei Daruieste Viata.

Iata care a fost motivatia Elenei Ocroteala, invatatoarea de la clasa pregatitoare care a refuzat, in acest an, sa primeasca flori: „Bucuria buchetului de flori pe care o primesc azi este imensa si din aceasta bucurie vreau sa dau mai departe. Parintii au donat o suma pe bursa de fericire”, a mai spus dascalul.

Donatia a fost de 70 de lei de elev – cat un buchet de flori – in schimbul carora cei mici au primit cate un tricou, dar si acţiuni onorifice la viitorul spital pediatric.

Parintii au fost foarte incantati de ideea educatoarei. Este un model pentru comunitatea civica. Eram obisnuit sa aduc flori, sunt frumoase, dar intr-o situatie de genul acesta, gandurile sunt mult mai nobile si mai bine primite (..) Este extraordinar si este binevenita aceasta initiativa. Copiii ajuta copii. Iar doamna educatoare sa renunte la florile care ii plac foarte mult si sa accepte acest tricou pentru a ajuta copiii cu probleme…”, a mai adaugat o alta mama.

Poti afla mai multe despre bursa de fericire AICI

 

Ghidul parintelui pentru clasa pregatitoare (1). 10 pasi care sa te ajute sa pasesti cu succes in prima zi de clasa pregatitoare

 

Structura anului școlar 2018-2019 cuprinde:

Semestrul I : 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;

Semestrul al II-lea : 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Vacantele scolare ale elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel:

  • vacanta de iarna: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;
  • vacanta intersemestriala : 2 – 10 februarie 2019;
  • vacanta de primavara: 20 aprilie – 5 mai 2019;
  • vacanta de vara: 15 iunie – 15 septembrie 2019.

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie pe 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, pe 7 iunie 2019.

Programul national „Scoala altfel” se va desfasura in perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe o perioada de 5 zile consecutive lucratoare, a caror planificare se afla la decizia unitatii de invatamant, anunta Ministerul Educatiei.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit