Impulsivitatea este o trasatura normala a copiilor si sunt putini cei ce stau sa cantareasca si sa masoare bine situatia inainte de a se avanta intr-o actiune. De cate ori nu l-ai vazut pe micutul tau facand ceva atat de repede incat nici nu ai avut timp sa reactionezi: vaza bunicii este sparta cat ai zice peste de o masinuta ce merge cu viteza pe masa din sufragerie. Cine mai are timp sa se gandeasca la consecinte, atunci cand distractia este in toi?

Impulsivitatatea vine si din dorinta copiilor de a li se satisface orice necesitate atunci cand ea apare si este o caracteristica intalnita in special la copiii cu varsta sub 3 ani. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa „lucrati” cu copilul in acest sens, mai ales daca va confruntati cu probleme ca cele de mai jos:

  • Copilul tau are dificultati in a-si astepta randul (de exemplu, la masa)
  • Atunci cand ai o conversatie cu cineva, te intrerupe constant pentru a-ti spune ce a facut el in ziua respectiva, de exemplu
  • Face lucruri prostesti pentru a-ti atrage atentia
  • Nu vrea sa se supuna regulilor
  • Actioneaza fara sa se gandeasca la consecintele actiunilor sale

Bineinteles ca la copiii mici problemele de mai sus le intalnim frecvent, fiind oarecum specifice varstei. Interesant este ca de multe ori putem gasi sprijin si rezolvare in programele TV pentru copii, care au mare trecere la cei mici.

Noua serie animata, care va rula la Disney Junior din februarie, ii va aduce in prim plan pe Goldie, o fetita blonda, dinamica, impulsiva, mereu pusa pe distractie si pe prietenul acesteia – Ursuletul, mult mai calm, mai rabdator si care nu actioneaza din impuls asa cum face Goldie, si care are rolul de a o tempera. Bineinteles ca cei doi se completeaza perfect, fiind caractere diferite. In fiecare episod cei doi prieteni se confrunta cu situatii si provocari noi.

Incepand de aici pot lua nastere conversatii intre copii si parinti despre intrigile si aspectele de moralitate evidentiate prin prietenia de nemaiintalnit dintre Goldie si Ursulet si interactiunile lor comice care se petrec in Padurea de Basm.

goldie si ursuletul

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit