Vara ne plangeam ca este prea cald si nu putem sta prea mult afara din cauza caniculei. Acum, ca a venit toamna, hopa si ploile.

Odata cu ele, inevitabil, racelile.

Prioritar este sa stii cum sa te feresti de raceli si cum sa cresti imunitatea intregii familii. Apoi, sigur iti vor fi de ajutor aceste idei de activitati in casa, pentru a tine ocupat un copil de 3-5 ani, in zilele ploioase de toamna, ori daca este, deja, racit mai tare si nu il poti scoate afara la joaca.

Recomandare: ca sa nu ramai in pana de idei, scrie o lista pe care sa o tii la indemana si in care sa incluzi activitatile de mai jos. Astfel, poti organiza o zi minunata si plina de activitati in casa, fara sa lasi copilul sa intre in starea de plictiseala.

In functie de varsta si de rabdarea pe care o are copilul tau, poti anticipa cate astfel de activitati si jocuri pentru copii iti vor fi necesare intr-o zi. De regula, 4-5 dintre activitatile de mai jos ar trebui sa tina copilul implicat aproape doua ore.

Si mai trebuie sa stii urmatorul lucru: in prima parte a zilei organizeaza jocuri si activitati mai complexe, legate de memorare, logica, cifre, alfabet, culori, o limba straina. Dupa somnul de dupa-amiaza, ofera-i activitati mai usoare, fizice.

Pentru copiii mai mici, iti recomandam sa citesti programul complet al activităților tale cu copilul de 1-3 ani (toddler)

Top jocuri pentru copiii de 3-5 ani, ideale pentru zilele in care trebuie sa stati in casa:

  1. Cantati – 
   unul dintre cele mai indragite jocuri pentru copii!
  2. Dansati – un joc pentru copii care implica si consum de energie
  3. Teatru de papusi / jucarii de plus – un joc pentru copiii de 3 ani.
  4. Invatati literele si cifrele folosind carti sau abtibilduri. Aveti si un caiet la indemana? Atunci lipiti pe fiecare pagina o litera. Cu un foarfec, decupati din cartile lui vechi si rupte animale sau obiecte ce incep cu litera respectiva. Si umpleti pagina cu imagini. Si daca nu vreti sa decupati, gasiti carti de activitati cu autocolante cu numere sau litere, ideale pentru varsta de 3-6 ani.
  5. Povesti improvizate – voi spuneti o fraza, el o continua si tot asa. Este un joc pentru copii de 3 – 4 ani
  6. Bowling cu pahare de plastic – le asezati pe inaltime, sub forma unui turn, si le loviti cu o minge usoara, de dimensiuni medii.

Cele mai bune 21 de idei sunt pe pagina urmatoare:

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit