Idei Jocuri Copii Activitati 3 Ani 4 Ani 5 Ani In Casa Interior Gradinita Afara Ploua

0
Luați cel puțin 6 sau 8 foi de carton de diferite culori

Creează-ți propriul benzi desenat: Coronavirusul ne obligă acasă, hai să-i spunem ca și cum ar fi un comic. Iată un incipit propus, apoi spațiu pentru imaginație: „Am venit de departe. Dacă te speli des pe mâini nu ne întâlnim, strănutul și febra sunt tovarășii mei de călătorie și acum sunt și eu în Italia, dar toți medicii m-au pagina princiala  observat… ce se va întâmpla cu mine?”. Vă sugerăm să creați împreună desenul animat, profitând de ocazia de a asculta punctul de vedere al copilului, de a oferi informații clare și de a vă asigura de măsurile de protecție adoptate.

JOCURI MATEMATICE ŞI ŞTIINŢIFICE:

Înveți gătind: momentul pregătirii meselor este întotdeauna un moment fascinant pentru copii, în acest caz matematica ne poate ajuta. Între mici echivalențe și atenție la diferitele cantități de ingrediente le putem antrena abilitățile de calcul, într-un mod distractiv.

Pictura naturală

: de ce să nu încerci să pictezi cu extracte naturale? Pentru rosu puteti folosi sfecla, pentru turmeric galben, pentru spanac verde. Sau puteți folosi legume de diferite forme (morcov, broccoli, salată verde…) și le folosiți ca șabloane. Pentru a evita risipa, va recomandam sa folositi deseurile produse prin curatarea legumelor.

Între romburi și lipici, să construim un zmeu: geometria privește multe aspecte ale vieții noastre; în construcția unui zmeu devine important să se calculeze aria și perimetrul astfel încât să știe cum să-l facă.

Pictura naturală

Aici avem nevoie de hârtie absorbantă, scobitori lungi, lipici și sfoară. Vom începe prin a construi un romb împreună cu diagonalele lui pe care le vom lipi, apoi vom atașa hârtia de țesut și sfoara, dar atenție la măsurători!

Batista si mesele inmultirii: dupa atatea ore de acasa este placut sa iesi putin in aer liber. De ce să nu profitați de jocul „drapel sau batistă” în care numerele sunt numite rezolvând tabele de multiplicare simple? Pe lângă corp, mintea este antrenată!

Copiii care se află în grupa de vârstă 2 – 3 ani sunt deja copii activi și foarte activi. Aleargă, încearcă să urce tot ce găsesc, sar, ating totul și astfel își dezvoltă mai mult,

pe zi ce trece, abilitățile creative și manipulative, învață să relaționeze cu ceilalți, să socializeze și să învețe, de asemenea, să respecte regulile.

Jocuri pentru copii de la 1 la 3 ani

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani încep să joace jocuri de „prefață” în care își evidențiază puținele cunoștințe. Dezvoltându-și imaginația, ei se transformă în personaje familiare sau fictive purtând pălării, genți și haine pe care le găsesc prin casă. Se ajută și cu diverse obiecte care imediat, cu geniul pe care îl au cei mici, preiau diferite funcții în funcție de ceea ce este necesar în momentul de față.

La această vârstă, sarcina părinților și a celor care îi ajută să crească este să pregătească spațiul de joacă, cunoscut și sub numele de laborator, cu tot ce este necesar și să-l lase pe copil să dea frâu liber mișcărilor, imaginației și să fie protagonistul absolut. . Tu, ca adult, ai sarcina de a supraveghea ceea ce se întâmplă și de a interveni dacă este necesar, fără a sugera sau a încerca să schimbi sau să modifici creativitatea copilului. Dar acum haideți să vedem împreună 7 jocuri pe care le puteți juca acasă și să alegem pe cel care credeți că este cel mai potrivit pentru ocazie.

1 – Turnul: jocuri pentru copii pe care să le joace acasă singuri sau în grup

Iată un joc care dezvoltă creativitatea și ingeniozitatea. Un copil, la vârsta de 2 ani, începe să așeze unele elemente (cel puțin 3) unul peste altul prin stivuirea lor. La 3 ani, va putea construi un turn

Luați cel puțin 6 sau 8 foi de carton de diferite culori

decupați forme (dreptunghiuri, pătrate și cercuri) de aceeași dimensiune și așezați-le pe o foaie mare de carton alb. Acum luați agrafe de rufe de dimensiuni egale cu cărțile colorate. Dacă ai pregătit 6 cărți de diferite culori, ia 6 agrafe de rufe. Cuiele trebuie să arate aceleași culori ca și cărțile pentru ca copilul să le poată asocia. Le poți colora dacă ai culori tempera sau acrilice care se potrivesc perfect cărților, altfel decupează dreptunghiuri colorate suplimentare și lipește-le deasupra agrafelor de rufe.

Scopul jocului este de a stimula copilul să asocieze culorile și agrafele corespunzătoare. Dacă nu vă plac cărțile și agrafele de rufe, puteți face oricând o variantă care să aibă același scop.

Puteți folosi bile și coșuri colorate care conțin aceeași culoare. Pe scurt, dă aer liber creativității tale și folosește obiectele pe care le preferi sau pe care le ai acasă.

Luați cel puțin 6 sau 8 foi de carton de diferite culori

De asemenea, acest joc este de inspirație Montessoriană și ajută copilul să aibă o mai mare dexteritate și să fie autonom. Aici ai nevoie de puțină imaginație din partea ta pentru a găsi obiecte și recipiente pentru transfer. Pentru copiii de 2 – 3 ani, obiecte simple pe care le ai acasă precum leguminoase, paste scurte… și recipiente precum borcane, pahare și boluri.

Jocul constă în mutarea materialului pe care l-ați ales dintr-un container în altul. Copilul va avea si un obiect care il va ajuta sa se miste. Dacă utilizați fasole, copilul poate

Acest joc necesită prezența unui adult

este un joc care îi va permite copilului să recunoască sunete sau zgomote și îl va ajuta să-și dezvolte simțul auditiv. Jocul este foarte simplu și nu sunt necesare materiale speciale. Sunt suficiente două recipiente, chiar și două borcane simple, în care poți introduce obiecte mici: pietre, monede, chei și altele asemenea. Nu obiecte prea mici care pot face suficient zgomot.

Sarcina ta va fi să treci toate aceste obiecte dintr-un container în altul, încercând să faci cât mai mult zgomot.

Acest joc necesită prezența unui adult

Copilul va fi atras de acest zgomot și va încerca să înțeleagă mai multe despre el. Puteți face acest lucru și cu obiecte individuale, astfel încât copilul dumneavoastră să poată face diferența.

Pregătiți farfurii sau boluri cu ingrediente pe care copiii poate le cunosc deja. Fructe, brânză, gemuri etc… Când aveți totul gata, sunați copiii și aranjați-i în jurul unei mese așezate pe scaunele lor respective, pentru a nu crea confuzie. Legați-le la ochi pe toate, astfel încât să nu poată vedea nimic și să nu poată privi. De îndată ce sunt gata, lăsați-i să guste diferitele preparate și atribuiți un punctaj celui care ghicește primul.

Cât de mult ți-a

plăcut să te joci cu cărămizi Lego? L-ai mai juca și astăzi, spune adevărul. Ei fascinează toți adulții și copiii. Așadar, de ce să nu-ți lași și copilul sau nepotul să se joace? Vă sfătuiesc să alegeți pachetul cu găleată care conține mai multe piese de diferite dimensiuni și pe care copiii le pot compune mai ușor.

  • Este un joc distractiv care îl determină pe copil să descopere noi forme, să găsească soluții, să compună și să construiască singur ceva, fără a-și pune limite imaginației.
  • Copiii pot începe să se joace cu cărămizi de la vârsta de 4 luni pentru ca, pe măsură ce cresc, la vârsta de 3 ani să poată folosi cărămizi mai mici și să creeze forme compozite.
  • Datorită cărămizilor care se împletesc, copiii sunt capabili să se relaționeze cu spațiul și formele și să învețe noi moduri de a construi
  • Începe să-ți spui povestea, copiii te vor urmări cu atenție. Trucul este să-i implici pe copii și să-i faci parte din poveste.

La fel de? Rugați-i să imite personajele, rugați-i să descrie îmbrăcămintea și expresia pe care le-ar putea avea, puneți-le să spună cum și le imaginează, puneți-i să imite expresiile personajelor. Dacă există animale, cereți-le să repete versetul corespunzător. Vei vedea ce râsete vor fi!