Este ultima saptamana de scoala! Este momentul sa incepeti sa faceti o lista cu activitati pentru a-l tine ocupat pe copil. Vacanta nu este pentru plictiseala, ci pentru amintiri minunate in familie! Iar acestea se pot realiza foarte usor si cu bugete mici de tot!

Iata o lista cu activitati de vara pentru copii, ieftine sau gratuite. Asteptam cu mare drag si alte propuneri din partea voastra si sa facem impreuna o lista si mai mare de idei pentru toti parintii.

Top 40 idei pentru o vacanta de vara reusita

1. Incercati parcuri noi in care nu obisnuiti sa mergeti de obicei. De preferat, cu multa umbra. Luati cu voi o patura, o carte si incurajati si copilul sa isi ia o carte noua la el, un frisbee, palete de tenis sau badminton, o minge gonflabila, lopatele, un zmeu, board games, jocuri de societate, puzzle, jocuri de logica, jocuri de carti etc. (ideea este sa fie jocuri si jucarii adecvate varstei). Puneti in rucsac si cateva snacks-uri si sandvisuri sanatoase si sunteti gata!

Programul complet al activităților tale cu copilul de 1-3 ani (toddler)

2. Vorbiti cu alti parinti, ai caror copii sunt colegi / prieteni cu copilul vostru si organizati un picnic intr-o zona usor accesibila. Copiii se joaca, parintii socializeaza – iata o alta zi despre care copiii isi vor aminti cu drag.

3. Intrati pe site-urile cu evenimente din orasul vostru si faceti o lista cu filme, concerte si alte evenimente in aer liber (targuri, expozitii, piese de teatru) – care sa fie potrivite varstei copilului. Daca faceti un calendar, veti sti exact unde va veti petrece serile sau dupa-amiezile si nu mai pierdeti timp incercand sa gasiti o activitate. Organizarea este de mare ajutor si in vacanta de vara.

4. Vizitati gradina botanica.

5. Vizitati parcul zoo. Luati la voi si cateva gustari (pentru a nu cumpara de la magazin), o sticla mare de apa si aparatul foto.

6. Faceti o zi a fotografiei: cu telefonul mobil sau cu un aparat foto pentru copii, alegeti un parc sau un alt punct de atractie si faceti fotografii. Acasa, le descarcati, pe cele mai reusite le imprimati (inca mai sunt centre de imprimat fotografii, iar preturile sunt mici) si, alaturi de o floare pe care o uscati, puteti face impreuna, in ziua urmatoare, un album. Iata, astfel, o idee care poate ocupa doua zile din vacanta de vara.

7. Mergeti cu masina la o ferma de animale din apropiere. Faceti poze, cumparati produse direct de la sursa si petreceti o zi altfel, educativa si distractiva in acelasi timp.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit