Guvernul a aprobat, astazi, infiintarea Avocatului Copilului, ca structura distincta in cadrul institutiei Avocatul Poporului. Avocatul Copilului se va ocupa exclusiv de protectia drepturilor copilului, anunta un comunicat al Executivului, citat de agentia de presa Agerpres.

Astfel, incepand de acum, copiii au posibilitatea de a face plangeri direct Avocatului Copilului.

„Pana acum, problematica drepturilor copilului era inclusa intr-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii si persoanele cu handicap”, se arata in comunicatul Guvernului.

Reprezentantii Executivului precizeaza ca noua structura va putea primi si solutiona plangerile individuale facute de copii sau de reprezentanti ai acestora fata de institutii publice din domeniul sanatatii, educatiei si protectiei speciale a copilului. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica institutiile publice reclamate.

Ce sa faci daca ai un copil violent. 6 recomandari care dau rezultate rapide

Copilul meu este prea timid. 9 metode sa ghidezi copilul pentru a-si depasi timiditatea

In plus, acesta va realiza studii/evaluari pentru a stabili gradul in care autoritatile administratiei publice centrale sau locale, specialistii sau persoanele fizice din Romania respecta drepturile copilului.

Actul normativ prevede infiintarea a 18 noi posturi in cadrul noii structuri, incepand cu 1 ianuarie 2018, dintre care 4 posturi in aparatul central al Avocatului Poporului si cate un post pentru fiecare birou teritorial. Persoanele respective vor instrumenta exclusiv dosarele si cazurile care vizeaza problematica drepturilor copilului.

„Prin adoptarea acestui act normativ, Guvernul respecta recomandarea de tara facuta Romaniei de Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului de la Geneva, avand in vedere ca institutia Avocatului Poporului este organizata si functioneaza in conformitate cu Principiile de la Paris, conform carora statele membre sunt incurajate sa creeze sau sa consolideze institutiile nationale, carora sa le confere un mandat cat mai amplu posibil in promovarea si protectia drepturilor omului”, se mai spune in comunicatul Guvernului.

5 metode prin care te poti reconecta cu cel mic dupa o zi grea

Ciocolata la copii: Cand si cat le dam, cum alegem ciocolata de calitate

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit