Inspectoratul Scolar al Capitalei a anuntat ca va face verificari, dupa ce o mamica a reclamat ca ghiozdanul fiului sau cantareste un sfert din greutatea corpului baiatului, scrie Adevarul.ro.

In acelasi timp, mama elevului se declara nemultumita ca la scoala nu sunt dulapuri in care copiii sa-si poata pune rechizitele.

Femeia, Nicoleta Vaia, a scris pe Facebook ca ghiozdanul copilului sau, elev in clasa I, cantareste aproximativ 25% din greutatea baiatului. Ea spune ca este dispusa sa plateasca pentru un dulap in care copilul ei sa-si poata lasa rechizitele, sustinand ca vrea sa-l trimita la scoala doar cu o coala de hartie.

„Din invatamantul ala gratuit al lui Genunche sunt dispusa sa platesc cateva sute de lei pentru un dulapior. Nu, nu glumesc, cu o coala A4 il trimit, ca si pe el il dor genunchii, ma rog, genunchele, sa nu supar ministerul”, a scris mamica.

Potrivit medicilor, ghiozdanul ar trebui sa cantareasca cel mult 10% din greutatea copilului si sa fie purtat pe ambii umeri. In caz contrar, ghiozdanul poate afecta grav coloana care este inca in proces de formare.

Iata si reactia transmisa, duminica seara, de reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti:

„Mentionam faptul ca, in zilele imediat urmatoare, inspectorii scolari vor face verificarile de rigoare care sa certifice adevarul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia si, dupa caz, vor initia toate demersurile necesare pe langa autoritarile locale, astfel incat sa fie asigurate conditiile optime de scolarizare pentru elevii din Municipiul Bucuresti”.

Elevi fara ghiozdane? Ministrul Educatiei: Elevii nu sunt obligati sa aduca manualele la scoala

Copilul nu vrea sa citeasca? 8 sugestii cum sa-l faci sa puna mana pe carte

Sursa foto: Pixabay

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit