Vrei sa fii cel mai bun parinte pentru copilul tau. Asa ca citesti carti, articole si ceri sfatul altor parinti. Sunt momente in care ai senzatia ca stapanesti toata arta si maiestria cresterii unui copil. Apoi, insa, peste zi, te trezesti in diferite situatii care te dau peste cap si realizezi ca faci greseli despre care erai sigur ca le vei evita.

Una dintre greselile frecvente: Uiti sa-i mai reamintesti celui mic regulile

Mergi cu copilul la cumparaturi inca de cand era bebelus. Pe atunci era foarte usor. Il tineai intr-un Wrap (elastic sau tesut), Sling ( fix sau cu inele), Mei Tai sau un Soft Structured Carrier, ori in carucior, iti faceai cumparaturile rapid si plecai acasa. Cand copilul este mai mare si merge singur, incepi sa ii explici acele reguli, despre care ai citit in cele mai bune carti de parenting, si al carui rol este ca cel mic sa inteleaga sa nu ia produse de pe raft, ori sa nu fuga de langa tine, sa inteleaga treaba cu jucariile noi si faptul ca nu veti cumpara mereu ceva pentru el etc.

Toate lucrurile decurg perfect atunci cand mergi cu copilul la cumparaturi si te simti chiar norocoasa. Apoi, copilul creste. Tu ai senzatia ca el isi aduce aminte de regulile pe care i le-ai spus acum cateva luni. Copilul, insa, se schimba: intelege altfel, percepe lumea si tentatiile diferit, isi exerseaza si forteaza, chiar limitele, doreste tot mai mult. Si nu intelegi cum, dintr-un copil linistit alaturi de care te plimbai printre rafturile de jucarii fara nicio grija, acum plange si face crize in magazin.

Adevarul este ca supermarketul nu este cel mai bun prieten al parintilor: dulciuri si alte tentatii sunt asezate intentionat la nivelul copiilor, pentru ca acestia sa le vada. La casa, atunci cand trebuie sa pui produsele pe banda, sa le asezi apoi in sacosa, sa platesti, este cel mai greu: copilul vede ciocolatele, bomboane colorate, gume de mestecat, dropsuri, napolitate si multe alte tentatii.

Greseala: multi parinti cedeaza in fata rugamintilor sau tipetelor copilului, pentru ca trebuie sa jongleze cu portofelul si cumparaturile. Insa, daca cedezi, il inveti pe copil o noua strategie prin care sa obtina rapid lucruri cu care, in mod normal, nu esti de acord. Si va continua sa o foloseasca de fiecare data, pentru ca va sti ca are de castigat.

AFLA pe pagina urmatoare care este solutia:

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit