Toate gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti raman inchise toata saptamana. Decizia a fost luata de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ca urmare a conditiilor meteo, si comunicata in aceasta seara.

Singurele care vor decide asupra organizarii cursurile raman universitatile. Astfel, conform primarului Firea, fiecare universitate va lua propria decizie si o va anunţa pe site.

„Avand in vedere conditiile meteorologice, scoala ar putea incepe rational vineri ceea ce ar fi neplacut pentru ca este o zi de sfarsit de saptamana (…) Toate cursurile sa inceapă luni, 16 ianuarie, cand se vor deschide toate cresele, granitele, scolile si liceele din Bucuresti (…) Potrivit domnului ministru al Educatiei nu era o perioada de predare, ci una de evaluare. Era mult mai periculos sa expunem copiii si profesorii la ger, la zapada viscolita de maine seara si poimaine dimineata.”, a mai spus primarul general.

La finalul saptamanii trecute s-a luat decizia ca toate gradinitele si scolile din Bucuresti si Ilfov sa ramana inchise pana pe 11 ianuarie, urmand ca prescolarii, scolarii si liceenii sa incheie vacanta de iarna miercuri, 12 ianuarie.

Oricat de neplacut este pentru toti parintii care muncesc si le vine foarte greu sa isi ia liber in aceste zile, ori sa gaseasca persoane potrivite sa stea cu copiii, trebuie tinut cont de faptul ca aceste maxime sunt inregistrate abia la ora pranzului. De exemplu, maine dimineata, la ora 7.30 -8.00 – ora la care multi prescolari si scolari ar pleca, in mod normal de acasa spre gradinite / scoli -, sunt asteptate temperaturi de -15°C. 

 

Dragi parinti, voi cum va organizati aceasta saptamana, in care toate gradinitele si scolile raman inchise? Va puteti lua liber de la serviciu sau apelati la ajutorul bunicilor / prietenilor de familie?

 

Puteti urmari declaratiile complete ale primarului general al Capitalei Gabriela Firea, cu privire la faptul ca scolile si gradinitele raman inchise intreaga saptamana, AICI:

 

 

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit