Daca, in prezent, fiecare familie poate alege daca sa-si duca sau nu copiii la gradinita, in curand toti parintii ar putea fi obligati sa-si inscrie micutii la o institutie de invatamant prescolara.

Deputatii intentioneaza sa-i oblige pe parinti sa-si inscrie copiii la gradinita pe motiv ca, atunci cand incep scoala, exista diferente mari intre copiii tinuti acasa si cei care au frecventat gradinita.

Din acest motiv, sustin initiatorii unui proiect legislativ depus in Parlament, grupa mijlocie si cea mare de la gradinita ar trebui sa devina obligatorii pentru toti copiii din Romania.

„Copiii nu au acelasi nivel de pregatire si unii dintre ei au lacune pe care le recupereaza foarte greu iar din acest motiv se inhiba de multe ori si raman in urma si in urmatoarele clase primare, cu pregatirea scolara”, declara Marius Bota, deputat PSD, citat de Digi24.ro.

Si psihologii sustin ca un copil se dezvolta cel mai bine in colectivitate. „Este foarte important ca un copil sa iasa dincolo de usa casei si sa intre zi de zi in experiente de interactiune directa cu alti copii. Ori pentru asta, gradinita este probabil cel mai propice mediu”, afirma psihologul Diana Stanculeanu.

Realitatea este ca majoritatea parintilor isi inscriu copii la gradinite, numarul celor care decid sa isi lase micutii cu bunicii sau cu bonele fiind mai mic.

Totusi, proiectul ar putea fi dificil de pus in practica in multe localitati din tara, unde gradinitele de stat sunt deja supraaglomerate.

Proiectul legislativ urmeaza sa intre in dezbatere in Camera Deputatilor.

16 cele mai bune sfaturi pe care sa le stii inainte de prima zi de gradinita

Cand mami pleaca plangand de la gradinita. 21 de ganduri care sa dea incredere

Ghid din 12 pasi pentru o adaptare cat mai usoara a copilului la gradinita 

18 conditii pe care trebuie sa indeplineasca o gradinita pentru a functiona legal

Copilul merge la gradinita? Cum stii daca este agresat de educatoare 

 

Sursa foto: Pixabay

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit