Niciun cuplu nu se casatoreste pentru a divorta. De foarte multe ori, familiile care se despart au si copii care, dincolo de suferinta provocata de divortul parintilor, sunt afectati intr-o masura si mai mare de lipsa de comunicare, de lipsa de organizare si de lipsa unei directii in parenting dupa divort.

„Parentingul poate fi dificil, chiar si cand parintii locuiesc impreuna. Dupa separare sau divort, parentingul poate deveni si mai dificil. Dar nevoile copiilor tai nu se schimba. Inca au nevoie de securitate, stabilitate si grija”, se arata in introducerea „Ghidului de parenting dupa divort”, publicat, la finele lunii mai, de Asociatia Calatoria Divortului, in colaborare cu Inspectoratul Scolar.

„Ghidul de parenting dupa divort” contine informatii utile care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii de baza pentru copii tai daca intentionezi sa te separi de partenerul tau, daca sunteti divortati sau daca faci parte dintr-o familie unde cineva divorteaza.

 

Iata, pe scurt, ce vei afla din acest „Ghid de parenting dupa divort”:

 

1. Emotiile pe care le simti in timpul si dupa separare

Vei gasi sfaturi concrete pentru a face fata momentelor dificile, dar si o serie de intrebari la care sa-ti raspunzi pentru a gasi singura raspunsurile de care ai nevoie.

 

2. Reactiile copiilor la divortul parintilor

Intelegand ce simt copiii tai, ii vei putea ajuta mai usor sa faca fata acestei provocari. Vei afla care sunt etapele suferintei copiilor si ce e important sa le spui celor mici, dar si ce nu trebuie sa discuti cu ei, pentru a pastra echilibrul.

 

3. Co-parenting, parintii si copiii, dupa divort

Sunt cateva reguli care te vor ajuta sa comunici eficient cu partenerul, chiar si dupa separare. Vei afla care sunt jocurile in care intra uneori parintii si ce sa faci ca sa-ti protejezi copiii de conflicte.

„Mami, tati, eu va iubesc la fel!” Marturiile unui tata care pastreaza relatia cu copilul dupa divort

Ce simte un copil atunci când părinții divorțează?

4. Cele mai bune decizii pentru copil

Afla care sunt detaliile pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand va ganditi la viitorul copilului, precum si detalii ce tin de custodie si pensie alimentara.

 

5. Cine te poate ajuta sa rezolvi problemele de parenting dupa divort

Sunt mai multi specialisti la care poti apela cu incredere in situatia in care nu reusesti sa gasesti un numitor comun cu fostul partener.

 

6. Probleme speciale. Violenta in familie

Ce se intampla atunci cand exista un istoric de abuz si violenta in familie?

 

Acest „Ghid de parenting dupa divort” te va ajuta sa intelegi cum percep copiii de diferite varste separarea parintilor si, astfel, iti vei putea ajuta mai usor copilul.

Fie ca esti divortata, fie ca urmeaza sa treci printr-o despartire sau o persoana apropiata se confrunta cu aceasta situatie, te invit sa descarci de aici „Ghidul de parenting dupa divort”, publicat de Asociatia Calatoria Divortului.

Cuplurile cu fetite sunt predispuse la divort?

Educatie in armonie. 25 de sugestii pentru un parinte iubitor

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit