Acest articol a fost scris ca guest post pe “Smart and Happy Child“. Am vorbit despre experiența mea ca mamă, ce m-a schimbat și despre toate lucrurile minunate pe care le-am aflat despre mine, în cele 19 luni de când sunt mamă.

“Adună într-o sală imaginară toți cunoscuții tăi, de la primii amici de joacă din copilărie pe care reușești să ți-i amintești, până la cel mai nou coleg de birou. Sunt, probabil, sute de persoane! Printre acestea, specialiști în PR, în managementul timpului sau în contabilitate, șefi, traineri, organizatori de evenimente, obsedați de curățenie, bucătari pricepuți, optimiști incurabili și pasionați de sport. Și, chiar dacă ai învățat de la toți câte ceva, influența lor comună nu se poate compara cu ceea ce va face un copil cu viața ta.

Nu am fost una dintre viitoarele mămici care vorbesc cu burtica și foarte rar o mângâiam cu duioșie, așa cum vezi prin reviste, ori prin filme. Schimbarea s-a produs, mai întâi, în inima mea. Îi vorbeam în gând, mă rugam pentru el și mă bucuram până la lacrimi că-l voi avea. Nu îmi puneam probleme dacă voi ști să am grijă de el, dacă-i voi putea face baie singură, ori dacă voi ști ce să fac atunci când are febră. Cumva, știam că astea se învață în timp.

 

[mc4wp_form id=”11298″]

 

Dar, chiar dacă nu îmi era teamă să am grijă de el, aveam, însă, teama de a nu da greș ca mamă. Da, asta a fost și încă mai este teama mea cea mare: să pot să fiu o mamă bună – o mamă caldă, plină de răbdare și de zâmbete pentru familia ei, o mamă care să nu țipe și să știe (aproape) mereu ce are de făcut.

Primul meu test a fost legat de un lucru pe care-l controlam cu greu înainte să rămân însărcinată.”

Citește continuarea articolului pe Smart and Happy Child

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit