O analiza detaliata realizata de specialistii MediHelp International in 3 tari, Romania, Ungaria si Bulgaria, a evidentiat care sunt cele mai comune patru accidente in care sunt implicati copiii.

Astfel, primele 4 cele mai frecvente incidente care pot insemna leziuni sau chiar deces ale copiilor sunt: cazaturile, accidentele cu bicicleta, arsurile si inecul.

Intre 2014 si 2015, specialiștii MediHelp au monitorizat informatiile primite in cele 3 luni de vara si au constatat ca, in aceasta perioada, vizitele la camera de garda au crescut cu aproximativ 20%.

8 sfaturi cum să-ți ferești copiii de pericole în vacanța de vară

Copilul se ineca la cativa metri de parinti, iar ei nu si-au dat seama! Cum recunosti cand un om se ineaca

Cazaturile se afla pe primul loc pe lista celor mai comune afectiuni de vara, reprezentand 48% de cazuri pediatrice. Acestea presupun fracturi (la nivelul bratelor, coatelor sau claviculei), leziuni ale coloanei sau leziuni grave la cap. Principalele cauze ale cazaturilor tin de: locurile de joaca din parcuri, alunecarea pe suprafete umede sau de practicarea unor sporturi.

29,5% dintre cazuri au fost cauzate de accidentele de bicicleta. Principalii factori au fost viteza, acrobatiile cu bicicleta, lipsa experientei si drumul cu teren anevoios.

Un alt pericol pentru copii pe perioada verii sunt arsurile. Specialistii au observat, in principal, arsuri de gradul II cauzate de contactul direct cu flacarile, de la focurile de tabara, focuri improvizate sau gratarele in aer liber.

Criza varstei de 7 ani. 8 sfaturi pentru a o trece mai usor

Inecul are o incidenta mai mare in lunile de vara. Conform rezultatelor studiului, celui mai mare risc de inec sau de accidente in piscina sunt supusi copiii sub 12 ani. In acelasi timp, adolescentii sunt mai predispusi accidentelor in apele naturale. Insa, apar numeroase leziuni si in urma scufundarilor, acestea cauzand 5% din numarul total al accidentarilor coloanei vertebrale.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit