Familiile care au cel putin 3 copii minori in intretinere ar putea primi gratis de la stat locuinte sociale in mediul rural. Un proiect legislativ care prevede acest lucru a fost depus la Senatul Romaniei de catre un grup de parlamentari.

Conform documentului, vor avea dreptul sa primeasca o locuinta gratuita de la stat familiile cu multi copii, precum si persoanele si familiile evacuate din locuintele retrocedate fostilor proprietari, tinerii proveniti din institutiile de ocrotire sociala care au implinit 18 ani, familiile care au un venit mediu net lunar pe persoana sub salariul minim brut pe tara, invalizii de gradul I si II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii, vaduvele de razboi, eroii-martiri si luptatorii.

Proiect de lege: Mamele cu cel putin 3 copii vor primi indemnizatie lunara pe viata

Institutiile statului: Internarea in spital a copiilor cu unul dintre parinti este un drept si nu un privilegiu

Case cumparate de primarii

Daca proiectul legislativ va fi adoptat in forma propusa de initiatori, persoanele din categoriile vulnerabile mentionate mai sus ar urma sa se mute in locuinte din mediul rural. „In mediul rural din Romania exista mii de locuinte ale caror proprietari au decedat sau au plecat in strainatate si care ar putea fi cumparate, de catre unitatile administrativ teritoriale pe raza carora se afla, si date spre folosinta cu titlu gratuit categoriilor de persoane ce intrunesc conditiile prezentei legi”, explica, in Expunerea de motive, de unde vor proveni locuintele care vor fi acordate gratuit de catre primarii familiilor cu multi copii si altor categorii defavorizate.

Parlamentarii mai subliniaza ca legislatia romaneasca prevede faptul ca „accesul liber si neingradit la locuinta este un drept al fiecarui cetatean” si ca „pentru prevenirea si combaterea saraciei si a riscului de excluziune sociala, prin politicile publice initiate, statul asigura accesul persoanelor vulnerabile la unele drepturi fundamentale, cum ar fi: dreptul la locuinta”.

Copilul musca? Afla de ce face asta si ajuta-l sa renunte la acest comportament

Comunicarea cu adolescentul. 8 recomandari care potolesc certurile si aduc intelegerea

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit