Gimnastica pentru ochii copiilor are scopul sa antreneze si sa intareasca muschiul ochiului. Astfel, copilul poate evita sa aiba probleme cu vederea mai tarziu, cand va deveni adult.

Iata 7 exercitii pentru ochi recomandate de oftalmologi pentru copii:

1. „Fluturasul”. Ajuta-l pe micut sa-si imagineze ca sprancenele si genele lui sunt aripile unui fluture foarte frumos. Copilul trebuie sa clipeasca, insa miscarile trebuie sa fie atat rapide, cat si usoare si suave.

2. „Ceasornicul vesel”. Ne imaginam ca ochii sunt ace de ceasornic ce privesc in dreapta, apoi in stanga. Exercitiul se repeta de 20 de ori, timp in care adultul observa daca cel mic isi tine capul drept.

3. „Ochii strans inchisi”. Acest exercitiu consta in a inchide ochii foarte strans, a-i tine inchisi timp de 5 secunde, dupa care a-i deschide si a-i relaxa complet.

Ce culoare au și cum se șterg ochii nou-născutului

30 de exercitii pentru dezvoltarea vorbirii

4. „Semaforul de pe calea ferata”. Copilul isi imagineaza ca este un semafor de pe calea ferata. El trebuie sa inchida cand drept, cand pe cel stang.

5. „Cine priveste mai mult”. Priviti-va in ochi si incercati sa priviti cat mai mult unul la altul fara sa clipiti. Cu timpul, copilul va putea sta tot mai mult timp fara sa clipeasca. La prima clipire, copilul trebuie sa inchida ochii si sa-si imagineze ca doarme. Incordarea urmata de un moment de relaxare este benefica pentru ochi.

6. „Aproape-departe”. Lipeste un cerc pe geam. Copilul trebuie sa priveasca mai intai la acel cerc, apoi la un obiect indepartat de afara, cum ar fi un copac, un stalp, casa/blocul vecin etc.

7. „Masaj”. Copilul inchide ochii si isi maseaza usor tamplele, sprancenele si marginile orbitelor ochilor. Aceste miscari ajuta circulatiei sanguine in aceste zone si sustine sanatatea ochilor.

Cum prevenim platfusul la copii. 10 exerciții distractive

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit