Reducerea numarului de ore de scoala a fost votata de Comisia pentru Invatamant din Senat, dupa ce un proiect de modificare a legii educatiei a fost initiat de Liviu Pop.

Proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe saptamana pentru elevii din clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a.

In prezent, elevii invata 19-20 de ore pe saptamana la clasa pregatitoare (au maximum un optional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a si a III-a, iar in ultima clasa de invatamant primar, elevii au minim 21 de ore si maximum 22 de ore la clasa a IV-a, scrie Digi24.ro.

La gimnaziu, proiectul de lege mentionat prevede cele mai mari taieri. Proiectul introduce termenul de „medie” de 25 de ore pe saptamana pentru gimnaziu.

In prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe saptamana.

Intrebat daca s-a consultat cu un expert in curriculum, inainte sa scrie proiectul de lege, Liviu Pop a raspuns: „Da, cu toti. E irelevant cine. Nu vi-i pot spune, pentru ca nu am acordul lor”.

Intrebat cum vor putea invata elevii si preda profesorii aceeasi materie, intr-un numar de ore mai mic, Pop a raspuns pentru Edupedu.ro: „Simplu: introducand exact ceea ce incercam sa facem de ani buni, o predare transdisciplinara”.

Pachetelul pentru scoala poate contine pana la 15 E-uri!

Copilul e dezinteresat de scoala? Cu ce sa inlocuiesti criticile astfel incat sa-ti asculte sfaturile

Elevii nostri pierd peste 3 ani de scoala fara sa invete nimic

 

 

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit