Elevii clasei a V-a nu au asigurate deocamdata manualele pentru toate materiile, a declarat vineri, la Sibiu, ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, citat de Agerpres.

„Aici este marea problema si marea provocare a Ministerului Educatiei Nationale si nu numai. Trebuie, dupa 7 august, sa gasim o solutie incat sa avem asigurate manualele scolare pentru toti copiii din clasa a V-a. Legislatia nu ne permite sa facem altceva. In 7 august o sa va comunic una dintre solutii, dupa ce ma voi consulta cu colegii mei din minister si, de ce nu, cu premierul Romaniei. (…) Sunt discipline la care nu s-a depus niciun manual de catre editurile din Romania”, a declarat Liviu Pop, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit oficialului guvernamental, timpul este foarte scurt pentru a putea rezolva problema manualelor scolare pentru elevii clasei a V-a. El a precizat ca, in prezent, se desfasoara licitatia pentru manualele de clasa a V-a, iar perioada de contestatii se termina in 7 august.

„Pentru clasa a V-a sunt 108 discipline pe care elevii din Romania pot sa le faca. (…) La 25 dintre ele s-au depus manuale de catre edituri. La sapte dintre titluri nu s-a facut deloc contestatie. (…) Timpul este foarte scurt, dar in actualul cadru legislativ nu putem face altceva. Va dam dupa 7 august cum modificam cadrul legislativ in asa fel ca sa avem asigurate manualele pentru toti copiii incepand cu 11 septembrie, ma refer la cei de clasa a V-a”, a mai afirmat ministrul Educatiei Nationale.

Liviu Pop a acuzat guvernul tehnocrat pentru situatia creata: „Anul trecut s-a intarziat nepermis de mult scrierea programelor scolare de catre guvernul tehnocrat. Trebuiau sa finalizeze programele scolare in octombrie anul trecut. Am fost in ianuarie secretar de stat, (…) am incercat sa recuperam timpul pierdut de catre guvernul tehnocrat si abia in martie am finalizat programele scolare. Dupa (…) am demarat licitatia pentru manuale scolare pe discipline”.

Ministrul Educatiei: Elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara

Cele 7 secrete ale copiilor foarte fericiti

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit