EDU.RO Admitere liceu 2017. Acum ca stim care sunt rezultatele la examenele de Evaluare Nationala 2017, elevii si parintii trec la etapa urmatoare: completarea optiunilor pentru admitere la liceu 2017.

Acest proces ce asigura inscrierea la liceu presupune mai multi pasi si un calendar deja stabilit. Iata, astfel, care este procedura de admitere liceu 2017:

Calendarul admiterii la liceu in anul scolar 2017-2018

Admitere liceu 2017. Pasul 1. In perioada 3 – 6 iulie 2017 – Absolventii de gimnaziu si parintii acestora vor completa optiunile in fisele de inscriere, asistati de diriginti. Absolventii de gimnaziu din alte judete vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.

Admitere liceu 2017. Pasul 1.2. In perioada 3 – 6 iulie 2017 are loc introducerea datelor din fisele de inscriere in baza de date computerizata (aplicatia informatica computerizata) .

Admitere liceu 2017. Pasul 2. In perioada 4 – 7 iulie 2017, candidatii si parintii vor verifica fisele editate de calculator si vor corecta eventualele greseli din baza de date. Afisarea listelor corectate in aplicatia informatica computerizata.

Admitere liceu 2017. Pasul 3. Pe data de 8 iulie 2017 este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti. Comisia din centrul de inscriere va preda fisele de optiuni originale catre centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti.

Admitere liceu 2017. Pasul 4. Pe data de 9 iulie 2017, centrele de admitere judetene / al municipiului Bucuresti vor transmite Centrului National de Admitere baza de date prin confirmarea finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.

Admitere liceu 2017. Pasul 5. Pe data de 10 iulie 2017, comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor verifica, corecta si ulterior transmite baza de date catre comisia nationala.

Admitere liceu 2017. Pasul 6. Pe data de 11 iulie 2017 are loc corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata .

Admitere liceu 2017. Pasul 7. Pe data de 12 iulie 2017, repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor claselor a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017-2018.

Admitere liceu 2017. Pasul 8. Pe data de 13 iulie 2017, unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate din unitatile de invatamant liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.

Admitere liceu 2017. Pasul 8.2. Pe data de 13 iulie 2017, fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.

Admitere liceu 2017. Pasul 9. Pe data de 13 – 17 iulie 2017 are loc depunerea dosarelor de inscriere la liceele la care au fost repartizati candidatii.

Admitere liceu 2017. Pasul 10. Pe data de 18 iulie 2017, unitatile invatamantului liceal de stat vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.

Admitere liceu 2017. Pasul 11. Pe data de 19 – 21 iulie 2017 Comisia judeteana de admitere va rezolva situatiile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

 

ADMITERE LICEU 2017. Cum se face admiterea computerizata la liceu

Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate in  in fisele de inscriere pentru liceu.

Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune validă la care exista locuri libere.
Ordinea optiunilor este foarte importanta! Prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte.

O optiune este invalida daca: codul optiunii alese de candidat nu exista sau daca optiunea aleasa necesita proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o.

 

Iata ce mai trebuie sa stii:

ADMITERE LICEU 2017. Se recomanda completarea fisei cu un numar suficient de optiuni.

ADMITERE LICEU 2017. Parintii sunt sfatuiti sa fie foarte atenti la modul in care completeaza formularele si cum aleg liceul pentru copilul lor. Ei sunt sfatuiti sa ia in considerare care ar fi vocatia elevului, dar si distanta liceului fata de casa.

Edu.ro ADMITERE LICEU 2017. Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit