O problema comuna in aceasta perioada, durerile in gat sunt, de cele mai multe ori, semnul unei infectii virale. Fara tratamentul adecvat, senzatia de iritatie poate fi urmata de dificultatea de a inghiti, eliminarea de mucus in exces, inflamarea sinusurilor.

Afectiunile de sezon se trateaza in mod natural cu cimbru-de-cultura, planta medicinala renumita pentru virtutile sale terapeutice. Acesta este ingredientul principal din suplimentele alimentare Thymo, solutia expertilor in fitoterapie din Belgia pentru calmarea durerilor in gat, ameliorarea raguselii si eliberarea cailor respiratorii.

TilmanEste dovedit clinic ca substantele active ale cimbrului-de-cultura aduc o serie de beneficii pentru sanatatea si buna functionare a cailor respiratorii superioare, dupa cum urmeaza:

  • cimbrul-de-cultura are efect emolient asupra mucoasei gatului;
  • antiseptic si antiinflamator, reduce durerile si calmeaza iritatiile;
  • este un expectorant care stimuleaza secretiile bronsice, recomandat in caz de bronsita;
  • substantele active ale cimbrului-de-cultura combat atat infectiile virale, cat si pe cele de origine bacteriana.

Lista beneficiilor cimbrului-de-cultura este dublata de avantajele suplimentelor alimentare Thymo. Produsele companiei Tilman, din Belgia, pot fi administrate sub forma de sirop, spray sau comprimate de supt. Calmeaza iritatiile gatului, amelioreaza durerile si elibereaza caile respiratorii superioare, lasand in urma o aroma placuta.

Thymo Spray si Thymo Sirop contin extract fluid de cimbru-de-cultura, fiind destinate pentru aplicarea locala la nivelul gatului. Comprimatele Thymotabs au in componenta si vitamina C, care sustine sistemul natural de aparare al organismului impotriva racelilor. Click aici pentru a descoperi si celelalte produse din portofoliul companiei belgiene Tilman.

Stiai ca…

  • La majoritatea speciilor de cimbru, frunzele raman verzi pe tot parcursul anului?
  • Celebrul medic si autor roman Plinius cel Batran recomanda cimbrul pentru tratarea melancoliei
  • Cimbrul este folosit pe post de condiment sau ca planta aromatica si decorativa?