Una dintre cele mai mari provocari ale parintilor este aceea de a oferi timp de calitate copilului. In acel timp trebuie sa existe un fenomen numit “observatie”, insa, stresul zilnic, orele multe de lucru, alte activitati cotidiene (pe care nu le dorim, dar trebuie sa le facem), limiteaza enorm interactiunea parintelui cu copilul la nivelul care sa permita observatia.

“Este greu sa cresti copilul neavand timp pentru el (…) Iar in absenta observatiei, copilul ramane un necunoscut”, precizeaza dr. Cristian Andrei. Nu este natural, dar sunt multe familii in care membrii acesteia dialogheaza zilnic, fara, insa a comunica lucruri importante, fara a se asculta cu adevarat.

Rezultatul? Copilul incepe sa ceara anumite lucruri, incepe sa aiba un comportament mai violent, incepe sa tipe, sa se contrazica, sa se opuna. Toate acestea pornesc din nevoia copilului de atentie, afectiune si conexiune, fara ca parintele sa fie distras de telefon, televizor, mancarea de pe foc. Si, usor, copilului i se pune eticheta de “dificil”.

Pentru parintii care au nevoie de ajutorul unei echipe de specialisti a fost lansat Centrul Educational pentru Copii Isteti (Smart Kids), unde copilul este observat, iar parintele primeste un ajutor important in intelegerea copilului.

Programul se desfasoara in cadrul gradinitei “Smart Kids” si este un proiect al fundatiei Estuar. Cum se face observatia? Specialistii in educatia si psihologia copilului determina ce cunostinte, aptitudini are copilul. Scopul este de a gasi o solutie “pentru problemele mici, ca sa nu devina mari”

In cadrul gradinitei, inaugurata pe 8 octombrie, cu sediul in centrul Bucurestiului, pe bulevardul Stefan Cel Mare, s-au pus bazele unui program conceput astfel incat sa permita copiilor sa isi descopere identitatea, sa-și dezvolte o imagine de sine pozitiva pentru a deveni independent si responsabil. Se pune accentul pe arta de a asculta, de a comunica, capacitatea de a empatiza, de a depasi conflictele si de a dezvolta relatii pozitive, bazate pe incredere si respect reciproc.

La fel de important, centrul va oferi solutii pentru diversele probleme mai simple sau mai grave cu care parintii si copii se pot confrunta. La fel de important, echipa de specialisti de la gradinita va lucra mult si cu parintii, pentru a le oferi solutii la problemele cu care se confrunta.

Mai multe despre proiect vorbeste Dr. Cristian Andrei, unul dintre specialistii echipei Gradinitei Smart Kids:

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit