Diversificare sau autodiversificare, avantaje si dezavantaje [VIDEO]

Trei medici specialisti s-au reunit joi, 22 februarie, pentru a discuta despre aceste subiecte pe larg in cadrul conferintei „Totul despre nutritia pediatrica” si pentru a raspunde nevoii parintilor de a se informa in legatura cu obiceiurile alimentare sanatoase pe care sa le genereze pentru viitorul copiilor lor.
Cei 3 specialisti sunt Irina Costache, medic specialist pediatru, care a vorbit despre diversificarea clasica la copii si importanta unei educatii alimentare inca din primele luni, Mihaela Nita, medic specialist pediatru si consultant in alaptare, care a dezbatut subiectul autodiversificarii, precum si avantajele si dezavantajele acestei optiuni si Simona Carniciu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, care a subliniat elementele cele mai importante de urmarit in alimentatia prescolarilor si scolarilor.
Plusurile si minusurile diversificarii clasice
Diversificarea clasica, este bine sa inceapa cand copilul isi tine bine capul, sta in sezut pentru a putea inghiti corespunzator, isi pierde refluxul de a tine limba si este capapil sa primeasca un aliment, are greutatea adecvata (dubla fata de greutatea de la nastere), da impresia ca mereu ii este foame si da semne ca ar dori sa incerce mancarea adultilor, a evidentiat Irina Costache.
Intregul discurs despre avantajele si dezavantajele diversificarii clasice il poti vedea aici:
Beneficiile autodiversificarii
Mihaela Nita, a accentuat ideea de autodiversificare si a facut cunoscute beneficiile acesteia pentru copiii si parintii care au ales varianta aceasta de diversificare, mentionand ca riscurile de inec nu sunt mai mari la copiii autodiversificati si ca uneori alegerea nu este a parintilor.
Trebuie sa intelegem ca alimentatia inseamna dragoste si respect si sa ne respectam copilul si sa ii respectam deciziile pentru ca asa va deveni un adult care va manca sanatos.
Discursul Mihaelei Nita poate fi vazut aici:
Alimentatia prescolarilor si a scolarilor
Alimentatia prescolarului si scolarului este influentata de factori precum mancarea din afara casei, dimensiunea portiilor, consumul de dulciuri si concentrate (sucuri) si tipul de alimente alese, dupa cum a scos in evidenta si dr. Simona Carniciu.
S-a discutat si despre puterea exemplului parintilor in alimentatia scolarilor si prescolarilor, precum si importanta gustarilor, a orarului alimentar, cat si despre recomandarile generale cu privire la nutritia sanatoasa a copiilor.
Aici poate fi vazut intregul discurs al Simonei Carniciu:
Evenimentul a fost transmis si live pe pagina oficiala de facebook Social Moms si pe site-ul www.socialmoms.ro si a atins un numari de vizualizari de 20.000.
In sala au fost prezenti peste 180 de parinti.
Sursa foto: Pagina de Facebook Social Moms
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!