Modul in care invata la scoala elevii romani se va schimba radical, in urmatorii ani, daca proiectele prezentate de ministrul Educatiei, Liviu Pop, se vor realiza.

In primul rand, toate scolile vor fi conectate la internet, avand o zona de Wi-Fi, si va exista o biblioteca virtuala care va contine toate materiile scolare. Elevii vor utiliza la scoala tablete, iar profesorul le va prezenta elevilor in sala de clasa paginile din manual pe un videoproiector, astfel incat copiii nu vor mai avea nevoie sa aduca manualele de acasa.

In prezent, insa, doar 66% dintre scolile din Romania au acces la internet, potrivit declaratiilor facute de ministrul Educatiei, Liviu Pop, la emisiunea „In fata ta” de la Digi24, difuzata pe 6 iulie.

Oficialul de la Educatie afirma ca, in prezent, ne aflam in momentul in care abia se face alfabetizare digitala. „Noi facem acum alfabetizare digitala. Noi avem astazi 66% din scoli conectate la internet, dar am un punct la internet: am introdus in noua programa de clasa a V-a elemente sanatoase pe zona de informatica”.

Potrivit acestuia, profesorii au nevoie de conditii bune in care sa-si desfasoare activitatea. Cu toate acestea, spune Liviu Pop, „degeaba am un laborator de informatica, daca nu am profesor de informatica si nu am internet. Sa clarificam subiectul. Primul obiectiv pe care il am este ca anul acesta sa avem cat mai multe dintre corpurile de cladire, conectate la internet. Avem in fisa de proiect un Wi-Fi campus, in asa fel incat in fiecare unitate scolara sa avem zona de internet”.

Ministrul Educatiei, declaratie scandaloasa: „Parintii nu se prea pricep”!

Cand copilul nu se dezlipeste de telefon, tableta si calculator. Reguli pentru parinti in lumea digitala

Ministrul Educatiei a mai prezentat, in cadrul emisiunii de pe Digi24, cele 3 proiecte majore din domeniul educatiei care vor fi finantate din bani europeni. „Avem banii prevazuti in buget, sunt bani europeni. Avem la Ministerul Educatiei trei proiecte majore. Unul este evaluarea si tot ce inseamna situatia scolara electronica, adica conectarea catalogul electronic al absentelor si a tot ce se intampla in scoala cu copiii, sa-l avem pe baza de date, biblioteca virtuala ca sa o pot face am nevoie de internet in fiecare corp de cladire in care am act de predare. Acest lucru il facem pe bani europeni”, a precizat Liviu Pop. El a adaugat ca aceste proiecte vor fi lansate in luna septembrie 2017.

 

Biblioteca virtuala ii va scapa pe elevide ghiozdane

 

Intrebat de moderatorii emisiunii cum va functiona in mod concret biblioteca virtuala, Liviu Pop a explicat ca, „in aceasta biblioteca virtuala, voi avea toate programele scolare de care am nevoie. Voi avea toate manualele pe care le are copilul”, precum si evaluarile care se fac.

Atunci cand a fost intrebat daca asta inseamna ca dispare ghiozdanul, ministrul a raspuns: „Asta este intentia noastra”.

„Daca noi reusim sa introducem, cum ne dorim, ebook-uri, acele tablete pentru elevi, nepericuloase pentru ochi, asta e marea discutie, daca produce efecte secundare. Daca introducem tehnologia aproape de copil, manualul pe forma pe hartie va deveni din ce in ce mai putin operabil. Nu poti dintr-o data sa spui ca dispare manualul pe suport de hartie. Manualul pe suport de hartie il inlocuim pe suport electronic”, a declarat ministrul Educatiei.

Acesta a mai exemplificat: „Nu vi se pare normal, va dau un exemplu simplu, daca am internet, daca pot sa pun pagina 27 din manualul de limba si literatura romana, sa o pun pe un videoproiector si elevul sa se uite ca pe tabla la acel manual, de ce mai am nevoie de toate manualele la scoala?”

Iar copiii vor putea intra de acasa in aceasta biblioteca digitala peste 16-18 luni, adica aproximativ peste un an si jumatate, „daca lucrurile merg bine”, a mai spus Liviu Pop.

Studiul care arunca in aer invatamantul public din Romania

Cele mai bune fraze pozitive pe care sa le spui copilului tau

Sursa foto: Captura digi24.ro

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit