Medicii de familie isi mentin decizia ca, incepand de miercuri, sa nu mai acorde servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, anunta agentia de presa Mediafax. Pacientii sunt afectati de faptul ca nu vor mai primi trimiteri si retete compensate.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie au anuntat ca, incepand de miercuri, medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, din cauza nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare a serviciilor de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.

„Din pacate, nu avem motive sa renuntam la aceasta decizie. Nu am obtinut decat niste promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie ne confruntam. Nu am vrut sa se ajunga aici, dar noi platim in continuare chirie, asistente si multe dari, fara sa incasam nimic. Vom consulta oamenii, adica vom face actul medical, asa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi insa si medici care vor incasa consultatiile, pentru ca nu fac fata cheltuielilor. Din pacate, nu putem acorda trimiteri si retete compensate, pentru ca aceasta este o obligatie a Casei, nu a noastra. Vom da retete simple, prin care pacientii trebuie sa-si cumpere medicamentele”, a declarat Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, pentru Mediafax.

50% dintre parinti trateaza durerea si febra copiilor cu medicamente nepotrivite varstei

Cunoscut medic ORL din Romania: „Copilul are dreptul sa se imbolnaveasca de 8 ori in sezonul rece”

Astfel, in timp ce unii medici de familie spun ca vor oferi in continuare consultatii gratuite pacientilor, altii vor taxa consultatiile, decizia ramanand la latitudinea cadrelor medicale.

Medicii de familie au protestat, pe 15 noiembrie 2017, in Piata Victoriei fata de birocratia din sistemul medical. Medicii au acuzat faptul ca, din cauza numeroaselor sarcini birocratice, medicii sunt pusi in situatia sa neglijeze actul medical. Tot atunci, reprezentantii medicilor au avut o intalniere cu premierul Mihai Tudose si cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in care oficialii le-au promis ca vor rezolva problemele din sistem.

„Premierul a spus atunci ca ne sustine, dar in continuare nu s-a intamplat nimic pentru debirocratizere. Am cerut sa nu mai existe retete verzi, albe sau galebene, ci numai albe simple electronice, si exista solutii in acest sens. Am cerut sa nu mai existe bilete de trimitere pe hartie tipizata, ci tot electronice si alte revendicari ce pot fi rezolvate. Din pacate, am avut doar promisiuni”, a mai precizat Rodica Tanasescu.

Somatizarea la copii: 5 emotii negative care provoaca boli fizice

Uita de raceli! 8 remedii naturale pentru cresterea imunitatii la copii

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit