Numerosi tati fie nu au suficient timp, fie ajung prea obositi acasa dupa o zi de munca, fie pur si simplu considera ca nu este de datoria lor sa se ocupe mai mult de educatia copiilor. Aceasta atitudine, insa, ii afecteaza pe termen lung pe copii.

Raportul State of the World’s Fathers (SOWF), lansat recent si realizat de de MenCare, o campanie globala pe tema paternitatii, arata ca cei mici au nevoie de cel putin un ingrijitor profund implicat si dedicat pentru a se dezvolta, iar acesta poate fi barbat sau femeie.

Esti tatic? Vezi ce trebuie sa faci ca sa traiesti mai mult si sa fii mai sanatos

Top 14 sfaturi pe care orice tatic ar trebui sa le stie

Copiii au nevoie de ingrijire si societatea are nevoie ca barbatii – ca tati biologici sau sociali – sa se implice in aceasta ingrijire.

Natura a inzestrat barbatii din punct de vedere biologic pentru a dezvolta legaturi emotionale cu copiii la fel de puternice ca si femeile. Cu alte cuvinte, copiii influenteaza in mod similar dezvoltarea mamelor si tatilor, la fel cum tatii si mamele influenteaza copiii.

Un tata bun = copil vesel si cu incredere in sine

Implicarea tatilor a fost legata de niveluri scazute de depresie, teama si indoiala de sine la copiii deveniti tineri adulti si, de asemenea, poate proteja baieteii de drumurile periculoase ale delincventei.

Despre relatia tata si fiica. 30 de lectii pe care orice tata ar trebuie sa i le ofere fiicei sale

Cum personalitatea parintilor il formeaza pe copil. 4 modele de educatie si efectele pe termen lung

Studiile au aratat ca gradul de implicare a tatilor in activitatile educationale ale copiilor difera mult de la o tara la alta si variaza intre 10% dintre tati in Swaziland si 79% in Muntenegru, procentul reprezentand ponderea tatilor care spun ca se implica in cel putin o activitate de invatare cu copiii lor.

Cu toate acestea, locuitul separat nu este egal cu absenta, deoarece tatii mentin deseori niveluri diverse de implicare cu copiii. In Anglia, 87% dintre tatii care traiesc separat declara ca au contact cu copiii lor si aproape 50% declara ca copiii locuiesc cu ei in mod regulat.

Click AICI daca vrei sa afli mai multe informatii interesante cuprinse in raportul mondial despre tatici.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit