Jucariile Kendama si Fidget Spinner castiga noi si noi adepti in randul copiilor din Romania pe zi ce trece. Specialistii spun ca, in ciuda faptului ca tehnologia a avansat rapid, iar jocurile au ajuns pana in punctul in care simuleaza practic realitatea inconjuratoare, copiii din ziua de azi tind sa revina la simplitate.

Iata care este motivul pentru care comerciantii de jucarii afirma ca vanzarile pentru Kendama si Spinner au explodat pe piata din Romania, de la inceputul anului.

Iulian Ghisoiu, directorul magazinului online pentru bebelusi si copii BeKid.ro, afirma ca, de la inceputul acestui an, a vandut cateva mii de kendama si fidget spinner, iar cei mai multi copii au cumparat aceste jucarii deoarece s-au plictisit de tehnologie si vor sa se intoarca la simplitate, la antrenarea coordonarii minte-maini.

„In materie de jucarii – si nu numai – trendul este intotdeauna sinusoidal, iar cei mai multi advertiseri stiu asta. Asa a fost intotdeauna. Tehnologia avanseaza rapid pana in punctul in care beneficiarul ei se plictiseste si vrea sa se intoarca pentru un timp la jocurile simple, care sa nu ii solicite atat de mult. Acesta este motivul pentru care au avut succes jocuri precum FarmVille, AngryBirds, MineCraft si, mai nou, kendama sau spinner fidget”, declara Iulian Ghisoiu, directorul BeKid.ro, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, aceasta pasiune pentru jucariile simple va fi urmata de revenirea la jucariile specifice dezvoltarii tehnologice.

„Acum este febra celor doua jucarii, dar nu va dura o vesnicie. Istoria ne-a aratat ca orice intoarcere la simplitate va continua cu intoarcerea la complexitate, iar la un moment dat copii vor incepe sa cumpere din nou jocuri complexe, specifice nivelului actual de evolutie tehnologica. Pana atunci trebuie sa ne bucuram, noi, ca parinti, ca, datorita acestor doua jucarii haioase, ii putem tine pe cei mici, pentru o vreme, departe de telefonul mobil sau de calculator”, argumenteaza comerciantul de jucarii.

Pretul unui Kendama variaza intre 50 si 100 de lei, iar costurile pentru fidget spinner sunt intre 20 si 50 de lei.

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit