​​

Chiar daca stiu, la nivel teoretic, ca e important sa se puna pe sine pe primul loc in ordinea prioritatilor, foarte multe mamici se simt vinovate nu doar cand fac asta, ci poate chiar cand se gandesc ca ar putea-o face.

Iata ce ne-a scris recent o mamica:

„Simt ca vreau sa plec intr-un concediu singura macar vreo saptamana – singura! Apoi ma simt frustrata si ma invinovatesc chiar si pentru ca simt asa.”

 

Aceasta mama nu este nici pe departe singura care simte asa. Vinovatia este una dintre marile piedici care stau in calea echilibrului mamelor. Am avut si eu multe momente in care, atunci cand petreceam timp cu copilul, ma gandeam la vreun articol urgent neterminat, dupa care, cand cel mic dormea, ma simteam vinovata ca nu m-am jucat cu el mai mult.

Sunt momente in care, orice ai face, te simti vinovata, pentru ca simti ca neglijezi pe cineva (copilul, partenerul, parintii, prietenii) sau ceva (jobul, mancarea, curatenia etc.).

Vinovatia pentru ca imi acord mie timp a disparut dupa ce am constientizat ca, in lipsa energiei pe care o obtin facand activitatile care imi plac si punandu-ma pe mine pe primul loc in ordinea prioritatilor, nu am ce sa le ofer copilului si partenerului decat trairi negative precum frustrare, oboseala, nervozitate, stres etc.

Schimbarea de abordare pe care e nevoie sa o facem ca mame este ca timpul pe care ni-l acordam noua se transforma in energie de unde ii putem hrani emotional pe cei dragi.

Foarte multe mame au o lista (in scris sau in minte) lunga de lucruri de facut, la finalul careia se afla si o activitate care ii place care este prima care zboara de pe lista cand expira timpul. Si, desigur, senzatia lor este de oboseala, de extenuare, de frustrare si neimplinire.

Ceea ce e important sa intelegem este ca lucrurile stau exact invers, prioritatile sunt exact invers: cand timpul pentru tine trece pe primul loc, castigi suficienta energie ca sa iti organizezi tot programul si toate activitatile, sa construiesti relatii minunate (sau sa repari relatiile suferinde) si sa evoluezi pe toate planurile.

Daca simti ca aceste lucruri suna bine pentru tine, insa ti se pare cam greu sa le pui in practica in viata ta, sa stii ca e firesc sa iti fie mai greu sa faci asta singura, in conditiile ai actionat pana acum intr-un alt mod.

Important este sa stii ca de acum incolo poate fi altfel si chiar poti aduce o schimbare de durata in viata ta cu ajutorul meu si al unui grup de mamici motivate in cadrul Maratonului mamicii organizate si eficiente, program transformational experiential pentru mamici, care incepe pe 1 octombrie si dureaza 4 saptamani.

Ocupa-ti locul apasand pe acest link:

Maratonul mamicii organizate si eficiente

 

Daca ai nevoie de o schimbare si tot amani momentul, imagineaza-ti ca a trecut un an si ca lucrurile nu s-au schimbat pentru tine. E posibil ca, peste un an, sa regreti ca nu ai inceput schimbarea de acum, pentru ca sa aduci fericirea in relatiile tale, sa evoluezi pe plan profesional si ca persoana si sa ai mult mai multa energie pentru tot ceea ce iti doresti sa faci.

 

Te invit sa vizionezi si un video pe acest subiect:

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit