De ce m am suparat pe zana maseluta

0
Mi-am lovit cu pumnul in birou cand m-am intors la birou

Cu totii ne enervam. Cu toate acestea, dacă lași furia să te controleze, îți poți pune sănătatea fizică și mentală și relațiile cu alți oameni în pericol. Furia necontrolată poate indica probleme de bază, cum ar pagina principala fi dificultăți de gestionare a furiei sau tulburări mentale.

Este important să-ți controlezi emoțiile și să te calmezi, de dragul tău și al celor din jur. Căutați semne fiziologice de furie. Furia este, fără îndoială, o emoție psihologică, dar are și un impact fiziologic care provoacă reacții chimice în creier.

Ridicare de greutăți

Când te enervezi, amigdala ta, centrul de procesare a emoțiilor, trimite un semnal de suferință către hipotalamus, care trimite epinefrină în sistemul nervos autonom prin sistemul nervos simpatic către glandele suprarenale, care încep să pompeze epinefrină (adrenalină) în sânge. .

Adrenalina pregătește corpul pentru amenințări, accelerându-ți ritmul cardiac și îmbunătățindu-ți simțurile.[2] Acest proces are o funcție biologică (pregătirea pentru luptă sau fuga), dar dacă ai o problemă de furie, pragul care provoacă acest răspuns fiziologic poate fi prea scăzut (de exemplu, dacă te enervezi pe un coleg care ascultă muzică tare). ). Analizează-ți emoțiile.

  • Furia maschează adesea o altă emoție; în multe cazuri, furia este o emoție secundară durerii, tristeții, durerii, depresiei sau fricii.
  • [3] Furia apare aproape ca un mecanism de apărare, deoarece este adesea o emoție ușor de gestionat. Vedeți dacă există șansa să reprimați emoțiile pe care credeți că nu ar trebui să le simți.

Dacă deseori înlocuiți mânia cu alte emoții pe care nu le puteți gestiona, luați în considerare să consultați un psiholog pentru a învăța cum să gestionați și să acceptați acele emoții.

Acceptați că furia poate fi o emoție normală, sănătoasă. Furia nu este întotdeauna rea; poate servi unui scop sănătos în a vă proteja de abuzul sau hărțuirea continuă.[4] Dacă simți că cineva îți face rău, probabil că vei simți furie, iar furia te va face să te confrunți cu persoana sau situația.

Cum să controlezi furia

Unii oameni (adesea femei) sunt învățați că nu este politicos să simți sau să exprime furia. Cu toate acestea, suprimarea sentimentelor naturale de furie poate avea un efect negativ asupra emoțiilor și relațiilor cu ceilalți. Căutați simptome care indică faptul că furia dvs. este scăpată de sub control.

Cum să controlezi furiaEste posibil să aveți nevoie de ajutor profesional pentru a rezolva o problemă de gestionare a furiei dacă următoarele afirmații sunt adevărate pentru dvs.:

  • Lucrurile nesemnificative te enervează foarte tare.
  • Când simți furie, afișați comportamente agresive, cum ar fi țipete, țipete sau violență.
  • Problema este cronică; se întâmplă continuu.

Ai o dependență, iar atunci când ești sub influența drogurilor sau a alcoolului, starea de spirit se înrăutățește și te comporți mai violent. Controlul furiei cronice. Fă puțină activitate fizică.

Endorfinele generate prin exerciții vă vor ajuta să vă calmați, iar mișcarea vă va permite să vă epuizați prin efort fizic: din acest motiv, activitatea fizică poate ajuta la gestionarea furiei fierbinți. În plus, respectarea unui program regulat de exerciții vă poate ajuta să controlați mai bine emoțiile în general.

Deși furia poate fi sănătoasă, poate fi și dăunătoare

Unele forme de activitate fizică de care vă puteți bucura și care ajută la controlul furiei includ:

  • Rasă
  • Ciclism
  • Yoga
  • baschet
  • Arte martiale
  • Eu înot
  • Dans
  • Box
  • Meditaţie

Dormi suficient.

Majoritatea adulților au nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte.[7] Lipsa de somn poate contribui la multe probleme de sănătate, inclusiv la incapacitatea de a gestiona corect emoțiile. [8] Dormirea suficientă vă poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce furia. Dacă aveți probleme cronice de somn, consultați-vă medicul. Este posibil să puteți face schimbări în stilul dvs. de viață sau în dieta pentru a dormi mai bine.

De asemenea, puteți încerca să utilizați remedii pe bază de plante sau medicamente. Scrieți un jurnal de furie.

Începeți să scrieți detaliile furiei tale. Ori de câte ori se întâmplă să pierzi controlul asupra emoțiilor tale, notează ce s-a întâmplat. Asigurați-vă că scrieți exact cum v-ați simțit, ce v-a provocat furia, unde ați fost, cu cine ați fost, cum ați reacționat și cum v-ați simțit după aceea.

Mi-am lovit cu pumnul in birou cand m-am intors la birou

După un timp de jurnal, ar trebui să începeți să căutați puncte comune între incidente pentru a identifica persoanele, locurile sau lucrurile care vă declanșează furia. Un exemplu de înregistrare în jurnalul tău ar putea arăta astfel: „Astăzi m-am supărat foarte tare pe un coleg de muncă.

Mi-am lovit cu pumnul in birou cand m-am intors la birouMi-a spus că sunt egoist pentru că nu m-am oferit să merg să iau prânzul tuturor.

  1. Eram în cantină și eram fac o pauza dupa o zi stresanta mancand un sandvici de la magazinul de langa locul de munca.
  2. M-am suparat foarte tare si am strigat, plecand dupa ce am avut rezultatul.Apoi m-am simtit vinovata si jenata. și m-am ascuns în biroul meu pentru tot restul zilei”.

De-a lungul timpului, s-ar putea să-ți recitești jurnalul și să descoperi că a fi insultat (de exemplu, numit „egoist”) îți provoacă furie. Elaborați un plan de management al furiei. Pe măsură ce începeți să vă identificați declanșatorii de furie[10], puteți dezvolta un plan pentru a le gestiona.

Folosirea strategiilor de gestionare a furiei descrise în partea 1 vă poate ajuta, la fel ca și studierea reacției dvs. la situațiile care vă fac un grija dinainte.

  • De exemplu, dacă știi că va trebui să-ți vizitezi soacra, care face comentarii disprețuitoare despre abilitățile tale de părinte, ai putea decide din timp „dacă ea face un comentariu despre cum îmi cresc copiii, o să-ți spun cu calm.
  • ea că apreciez sfaturile ei, dar că voi lua decizii despre cum să-mi educ copiii indiferent de părerea lui despre părerile mele”. S-ar putea chiar să decizi să părăsești camera sau să faci bagajele și să pleci acasă dacă riști să-ți pierzi controlul furiei.