Daca ai ajuns sa crezi ca este normal sa tipi mereu la copil si daca din normalitatea familiei tale fac parte si actele lui constante de rebeliune, atunci ai nevoie de o schimbare!

Toti parintii isi doresc o relatie armonioasa si linistita cu copiii, bazata pe o comunicare foarte buna, cu intelegere reciproca. Utopie? Nu! Unii chiar se bucura chiar acum de o atmosfera relaxanta in casa. Cum se face ca toti parintii isi doresc acest lucru si doar foarte putini reusesc?

Pentru a ajunge la reusita trebuie sa parcurgem o etapa importanta, dar pe care multi o trecem cu vederea. Stim ca trebuie sa o facem. Cumva, nu reusim.

Copilul merge la gradinita? Cum stii daca este agresat de educatoare

Scrisoare deschisa directoarei de gradinita filmata in timp ce agresa copiii: Stai linistita! Esti in siguranta!

Bucuria de a fi impreuna si nu intr-un conflict permanent

Secretul relatiei perfecte cu copilul porneste de la intelegerea deplina a copilului, a starilor sale, a intentiilor sale, a comportamentului sau. Acesta este punctul zero, care va decide, in timp, daca vom avea o relatie frumoasa cu copilul sau vom avea o relatie soarece-pisica, plina de tensiune, nervi, stres.

E cazul sa te alarmezi? 10 semne care iti arata cand copilul e stresat. Care sunt solutiile

Somatizarea la copii: Bolile ca raspuns la situatiile de stres

Daca vrei sa nu te mai enervezi niciodata pe copil si sa reusesti sa ai o relatie minunata, ai de facut un lucru foarte simplu. Doar ca multi parinti sar peste aceasta etapa. Este ca la matematica. Treci la exercitii, fara sa citesti teoria. Foarte putin probabil sa iti reuseasca exercitiile!

Atunci cand reactionezi la o situatie tensionata cu nervi, nu faci decat sa complici lucrurile. Daca vrei sa te schimbi trebuie sa alegi o noua modalitate de comunicare chiar inainte si in timpul momentelor problematice. Aceasta noua modalitate de comunicare va detensiona aproape imediat conflictele si are grija de emotiile copiilor nostri.

Daca vrem sa nu ne mai enervam pe copil, trebuie sa invatam sa devenim constienti. Iata cum puteam face acest lucru citind pe pagina 2

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit