Copiii s-ar juca, daca ar putea, de dimineata pana seara. Si, pe cat de placut este sa-i vezi la joaca, pe atat de neplacut devine momentul in care trebuie sa plecati din parc.

Iata o recomandare foarte buna, care merge! Asa, veti pleca din parc la ora stabilita, fara plans sau negocieri. Vei putea pastra programul copilului si nu vei decala ora de masa sau de somn, pentru ca ati intarziat la joaca, in parc.

Cu copilul la cumparaturi. 15 reguli de aur pentru parinti

6 lucruri pe care le fac parintii cu copii independenti

Copilul vrea sa aiba ultimul cuvant. Este o placere a lui, un exercitiu al independentei. Tocmai de aceea, regulile nu-i fac o deosebita placere. Cu tine stie ca poate negocia. Iar daca s-a invatat sa planga, iar tu sa cedezi, atunci stie ca are sanse de reusita, daca insista mai mult.

Tocmai de aceea, iti recomandam un truc. De fapt, sunt doua trucuri:

1. Stabileste cu copilul urmatorul lucru: va jucati pana cand auziti cronometrul. Este suficienta alarma de pe telefonul mobil.

2. Pentru ca reusita sa-ti fie garantata spune-i ca aceasta este “regula parcului”, nu a ta. Nu va avea cu cine sa negocieze si nu va insista.

Cumulate, aceste doua trucuri iti vor face mult mai usoara plecarea din parc, atat pentru tine, cat si pentru copil. Cel mic va sti ca este o regula ce nu tine nici de tine, nici de el. Nu va te percepe ca persoana care impune si stabileste tot, ci vei fi de aceeasi parte a situatiei ca si el. Spune-i despre aceasta regula din momentul in care ajungeti in parc si ai grija sa-i mai repeti de cateva ori, mai ales cand se apropie ora sa sune alarma.

Incearca data viitoare cand mergeti in parc si revino aici sa ne spui cum a fost!

PS: aceasta “regula a parcului” poate sa fie si o “regula a casei”. Foloseste-o pentru momentele in care sunteti acasa (programul de televizor, trecerea de la joc la masa, ori de la joc la culcare) si vei vedea ca va fi mult mai receptiv si nu se va opune la fel de tare.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit