O comunicare buna intre parinte si copil este cea care permite evitarea crizelor de tantrums, a scenelor puse pe seama “rasfatului”, a neintelegerilor constante. Cu totii ne dorim sa comunicam usor si eficient cu copilul nostru, sa ne inteleaga rapid mesajul, asa cum si noi sa-i intelegem rapid adevarata nevoie.

Pana sa ajungem la acest scop mare, avem nevoie sa atingem alte obiective mai mici. Atingerea obiectivelor reprezinta insusi drumul ce dureaza ani la rand. Pentru ca totul incepe inca din momentul in care incepi sa te intelegi cu copilul si punctul de pornire este exprimarea emotiilor!

Ne infricoseaza gandul ca am putea “scapa” de sub control copilul, cand acesta va ajunge la adolescenta. Si, cumva, scopul acesta, de a avea o comunicare buna, eficienta si deschisa cu copilul, pare dificil de atins, pentru ca nu reusim sa vizualizam pasii pe care trebuie sa-i parcurgem.

Stai fara teama! Cu totii avem aceleasi intrebari si nedumeriri. Asa ca, hai sa descoperim impreuna care sunt tehnicile pe care putem sa le aplicam zi de zi, pentru a incuraja copilul sa-si exprime emotiile.

Daca ai un copil de 2 ani, atunci cred ca ai experimentat, deja, acele tantrums. Crizele de plans isteric apar ca urmare a faptului ca cel mic nu stie sa-si exprime emotia, nevoia sau frustrarea (oboseala, agitatia, foamea, obiectul la care vrea sa ajunga este prea sus pentru el, obiectul cu care vrea sa se joace este periculos si trebuie sa-l iei etc.) Despre tehnicile legate de gestionarea crizelor de plans isteric am scris si AICI

Nu astepta prima criza de plans isteric pentru a invata copilul despre gestionarea emotiilor.

De fapt, nici nu incerca sa inveti copilul despre emotii chiar in acele minute de tantrums, pentru ca niciunul dintre cuvintele si argumentele tale nu vor ajunge la copil.

Daca ai un copil mai mare, prescolar sau scolar, gestionarea si exprimarea emotiilor este foarte importanta.

Iata cum poti invata copilul mic sa-si invete si, apoi, sa-si exprime emotiile:

1. Numeste….

Vezi pe pagina 2 trei tehnici foarte practice.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit