Alaptarea este cel mai usor si natural mod de a hrani bebelusul, iar benefiicile sunt importante atat pentru cel mic cat si pentru mama. Pentru a continua alaptarea, desi nu poti fi prezenta tot timpul langa bebelus, poti sa extragi laptele si sa il pastrezi la frigider.

Hranirea copilului cu lapte matern cu biberonul este o modalitate buna de a-i asigura nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii si, in plus, anticorpii necesari maturizarii sistemului imunitar. Astfel, daca trebuie sa lipsesti de langa cel mic, din diferite motive, poti incepe sa te pregatesti pentru hranirea lui cu biberonul, cu lapte extras din sanii tai.

Hranirea cu biberonul presupune folosirea unor produse speciale si igienizarea lor, inainte de fiecare masa. Astfel vei avea nevoie de o pompa de muls (manuala sau electrica), recipiente sau pungi pentru pastrarea laptelui, sterilizator pentru biberoane, biberoane.

Inainte se a incepe sa extragi laptele, incearca sa te relaxezi. Un dus cald este o metoda buna de a stimula curgerea naturala a laptelui. Aseaza-te comod si conecteaza bine pompa la san, astfel incat sa nu patrunda aerul in cupa.

Poti alege o pompa manuala sau una electrica. Philips Avent iti ofera un model pentru fiecare optiune.

Pompa de san manuala Philips Avent te ajuta sa extragi laptele in ritmul pe care ti-l doresti. Datorita noului sistem, poti sta intr-o pozitie confortabila, fara a trebui sa te apleci in fata pentru a facilita curgerea laptelui in recipientul de colectare. Pompa este prevazuta si cu o perna de masaj care are o textura noua, catifelata care confera senzatia de caldura pe piele pentru o stimulare comoda si delicate a fluxului de lapte. In timpul pomparii, aceasta simuleaza in mod delicat actiunea de supt a copilului pentru o stimulare naturala a curgerii laptelui.

alaptare lapte pompa de san philips aventFolosirea pompei de san electrica Philips Avent iti va oferi si mai mult comfort. Stai sprijinita pe o perna, fara sa te apleci in fata si lasa perna moale de masaj sa iti stimuleze delicat debitul de lapte. In momentul activarii, pompa porneste automat in modul de stimulare delicate, pentru a face laptele sa curga. Apoi, poti alege una din cele 3 setari de pompare, potrivita pentru tine. Debitul de lapte va creste, in functie de preferinta ta.

Odata extras, laptele trebuie depozitat in conditii igienice si sigure pentru sanatatea copilului tau. Depozitarea se poate face in frigider sau in congelator, in functie de perioada care va trece pana la folosirea lui. In frigider, laptele isi pastreaza calitatile si valabilitatea timp de 3-5 zile (4 grade Celsius), iar in frigider timp de 6-12 luni (-18/-20 grade Celsius).

In plus, trebuie sa urmezi si pasii urmatori, pentru a asigura calitatea laptelui:
1. Spala-te pe maine inainte de a extrage laptele si de a pune mana pe recipient.
2. Foloseste recipiente sterilizate din plastic sau pungi speciale si umple doar o treime din capacitate
3. Pune etichete cu data la care l-ai depozitat.
4. Pastreaza pompa de san curata si sterilizeaza partile care intra in contact cu laptele.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit