Daca ai certitudinea ca cel mic primeste suficienta vitamina D doar band lapte de vaca si jucandu-se afara, in lumina soarelui, este posibil sa te inseli. Studiile recente arata ca majoritatea copiilor nu primesc suficienta vitamina D si este recomandata o suplimentare de 400 UI pe zi.

Deseori asociata cu laptele si lumina soarelui, vitamina D nu este una din principalele griji ale parintilor, din pacate. O conceptie populara este ca un copil care isi petrece mult timp afara si bea lapte are suficient calciu si vitamina D in organism pentru a-i asigura cresterea si rezistenta oaselor. In mod surprinzator, lucrurile nu stau asa si poti vedea semne ale deficientei de vitamina D la copii si chiar la adolescenti si adulti.

In ultimii ani, s-au facut multe descoperiri in legatura cu vitamina D, stilul de viata si folosirea cremelor cu protectie UV au dus la inmultirea numarului de cazuri de deficienta de vitamina D.

Vitamina D ajuta la absorbtia calciului si fosforului in organism, ambele fiind minerale importante in constructia osoasa. Deficienta de vitamina D poate duce la rahitism, o boala ce se caracterizeaza prin oase lipsite de rezistenta. Cei mai expusi la deficienta de vitamina D sunt copiii alaptati exclusiv si care nu au primit suplimente zilnice de vitamina D.

Cel rol joaca Vitamina D

Dovezile stiintifice recente arata ca vitamina D joaca un rol important nu doar in rezistenta oaselor ci si in prevenirea bolilor cronice in viata adulta precum cele ce implica sistemul imunitar si sistemul cardiac. In consecinta, suplimentarea cu vitamina D este importanta atat in primul an, in timpul alaptarii si a diversificarii, cat si in urmatorii ani ai copilariei.

Dupa implinirea varstei de un an atingerea nivelului optim de vitamina D din organismul copilului poate fi atinsa mult mai usor in mod natural, prin alimentatie. Alimentele bogate in vitamina D sunt un al mod de a-i furniza copilului vitamina D: peste gras, ficat de vita, branza, galbenus de ou.milupa vitamina d

Alimentele imbunatatite cu vitamina D sunt o sursa importanta pentru copilul mic: cereale, iaurt si formule se lapte. Milumil Junior 1+ cu PreciNutri, contine un un amestec unic de nutrienti adaptat varstei copilului de un an.

Cantitatea de vitamina D asigura aportul optim pentru necesitatile specifice varstei copilului, prin doua portii zilnice a cate 250 ml. In plus, contine calciul, partenerul vitaminei D in dezvoltarea oaselor, fier si Omega 3 care contribuie la dezvoltarea normala a creierului si prebiotice pentru o flora intestinala sanatoasa, ca parte a unui sistem digestiv sanatos.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit