Cum Influenteaza Muzica Dezvoltarea Copiilor

0
Orice vârstă este bine pentru a aduce copilul mai aproape de muzică

Muzica: importanța în dezvoltarea lingvistică și cognitivă. Muzica joacă un rol important în toate viețile noastre: este prezentă în diferite momente verifică ale zilei, este reprezentativă pentru ocazii speciale din viață și pentru cultura noastră, însoțește alte forme artistice precum teatrul, cinematograful, dansul.

Există mai multe studii care demonstrează cât de multă muzică are o relevanță deosebită în dezvoltarea copilului, stimulând în special dezvoltarea cognitivă și abilitățile lingvistice, producând efecte asupra structurii și funcționalității creierului.

Mai mult, copiii crescuți în familii „active din punct de vedere muzical” (nu doar muzicieni, ci și obișnuiți să asculte muzică în viața de zi cu zi) dezvoltă o capacitate de atenție mai mare.

Muzica și dezvoltarea creierului

Muzica afectează multe aspecte ale dezvoltării copilului, cum ar fi: Dezvoltare intelectuala. În SUA s-a demonstrat că copiii care învață un instrument muzical își dezvoltă mai ușor abilitățile de matematică, obținând și rezultate mai mari la testele de admitere la facultate (teste SAT).

Dezvoltarea limbajului.

Ascultarea muzicii ajută creierul să memoreze cuvintele și să îmbunătățească pronunția silabelor uneori dificile, mai ales în copilărie.

Muzica și dezvoltarea creierului

Copiii „activi” din punct de vedere muzical sunt, de asemenea, înlesniți în învățarea cititului, care au învățat deja, grație muzicii, ritmul și cadența sunetelor. Dezvoltare socială și emoțională. Armoniile muzicale predispun pozitiv copilul să interacționeze cu ceilalți, permițându-i să exprime senzații pozitive.

La vârsta școlară muzica devine un factor important de agregare cu semenii săi.

Dezvoltarea motorie. Datorită muzicii este mult mai ușor să înveți să coordonezi mișcările, de fapt, ascultarea muzicii ajută corpul și mintea să lucreze împreună. Descoperă muzica înainte de a descoperi lumea.

Orice vârstă este bine pentru a aduce copilul mai aproape de muzică

Experiența oricărui părinte arată că deja în primele luni de viață este mai ușor să-i atragi atenția prin cântece și să-l liniștim datorită cântecelor de leagăn. De fapt, copilul învață să recunoască muzica deja când este făt și, prin urmare, cu mult înainte de a experimenta lumea din jurul lui.

Copilărie.

În copilăria timpurie se recomandă cu tărie să obișnuiești copilul, încă sugar, să asculte cântece simple și scurte, cântate cu voce joasă sau reproduse la volum redus. Singurul punct de atenție este să evitați sunetele prea puternice care l-ar putea deranja.

Orice vârstă este bine pentru a aduce copilul mai aproape de muzică

De asemenea, este indicat să combinați întotdeauna aceeași melodie cu un moment anume al zilei (masă, culcare, baie), astfel încât fiecare melodie să fie asociată de nou-născut cu un eveniment.

Ajuns în primul an de vârstă este posibilă încurajarea dezvoltării lingvistice a copilului la muzică, oferindu-i cântece în care există cuvinte comune pe care copilul le va putea reține într-un mod mult mai eficient decât prin învățarea lor în orice alta. cale.

In aceasta faza copilul va aborda muzica nu doar ascultand, ci imbinand miscarea spontana a corpului si incepand sa dezvolte coordonarea motorie.

Vârsta preșcolară și școlară

La vârsta preșcolară, copilului îi plac cântecele cu ritmuri repetate și sărutările rimate: de fapt, ele reprezintă pentru el o modalitate de a facilita învățarea limbajului. Există mulți savanți care recunosc astăzi o legătură puternică între capacitatea de a menține ritmul și capacitatea de a codifica sunetele limbajului vorbit.

Datorită instrumentelor muzicale mici, copiii sunt, de asemenea, capabili să producă ritmuri și sunete: această activitate are o importanță deosebită, permițându-le să-și dezvolte sensibilitatea față de ritm și, prin urmare, să abordeze inconștient concepte matematice care se vor consolida în anii următori.

Vârsta preșcolară și școlară

La vârsta școlară, muzica este un suport valid pentru memorare.

De fapt, experiența noastră ne învață că în mod inconștient este mult mai ușor să memorezi un text dacă acesta este însoțit de muzică: motivul constă în faptul că ascultarea unei melodii se învârte pe ambele emisfere ale creierului nostru, făcând ca ascultarea să fie mult mai eficientă pentru învăţare. Importanța muzicii.

  • Ascultarea muzicii ajută copilul să crească în multe feluri. Nou-născuții iubesc ritmul, muzica și cântecele, dar beneficiază foarte mult și de un mediu muzical.
  • Citiți articolul pentru a afla mai multe despre rolul pe care muzica îl poate juca în dezvoltarea copilului dumneavoastră.

Ascultarea muzicii ajută copilul să crească. Copiii iubesc muzica, cântecele, ritmurile și, ca și adulții, beneficiază foarte mult de pe urma trăirii într-un mediu muzical.

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că efectul muzicii asupra minții tinere a copiilor este mult mai semnificativ decât s-ar putea imagina. Studii recente au arătat că muzica afectează dezvoltarea fizică, emoțională și intelectuală a bebelușilor și copiilor și întărește dezvoltarea cognitivă și senzorială.

Ascultând muzică în pântece

Efectul uimitor pe care muzica îl are asupra minții începe cu mult înainte de naștere.

Studii recente au arătat că bebelușii expuși la muzică clasică în uter prezintă schimbări pozitive în dezvoltarea fizică și mentală după naștere.

Într-un experiment recent, fetușii au fost expuși la 70 de ore de muzică clasică în ultimele săptămâni de sarcină.

La șase luni, acești sugari erau mai avansați în ceea ce privește abilitățile motorii, limbajul și dezvoltarea intelectuală decât sugarii care nu primiseră stimulare muzicală.

Bebelușii se nasc cu 100 de miliarde de celule nervoase care sunt slab conectate între ele.

Diferitele experiențe cognitive și mentale îi ajută să stabilească și să consolideze conexiunile intercelulare ale creierului. Oamenii de știință cred în prezent că ascultarea muzicii este cheia experienței de „construire a creierului”.