In urma cu doua saptamani, am organizat un concurs impreuna cu Disney Junior (cu ocazia premierei noului serial “Garda Felina”) despre cum sa-i invatam pe copii despre curaj. I-am incurajat pe parinti sa ne spuna trei dintre metodele pe care le folosesc cu copiii lor.

Am adunat, astfel, 42 de idei care sa vina in ajutorul altor parinti care vor sa-i invete pe copii despre curaj.

Curajul ii ajuta pe copii sa aiba o stima de sine ridicata, le cultiva independenta si curiozitatea. In acelasi timp, curajul le ofera o voce puternica, astfel ca nu se vor lasa intimidati usor. In acelasi timp, nu se vor feri sa-si asume responsabiliti.

Hai sa descoperim impreuna metodele oferite de parintii care au participat la concursul Disney Junior:

1. Incurajaza activitatile pe care doreste sa le faca si ofera-i suport afectiv dar si fizic; (Anca Barbu)

2. Obisnuieste-l sa doarma in camera lui inca de mic si implica-l in activitati pe care sa le poata desfasura singur. Asta ii va oferi incredere si curaj; (Anca Barbu)

3. Nu-l proteja excesiv! Da-i lui ocazia sa spuna daca ii este foame, frig etc, mai lasa-l sa si cada sau sa se loveasca, ofera-i independenta. (Anca Barbu)

4. Lasa-l sa incerce lucruri noi. Da – se poate rani, poate sa nu ii placa acel lucru – dar trebuie incercat. Exemplu realizat de curand – s-a dat cu tiroliana, desi ii era tare frica. (Cristina Sahibzada Iosef)

5. Daca stii ca ii e frica de un anumit lucru, incearca sa il ajuti. Am fost acum cateva zile cu baiatul meu intr-un parc nou si, desi el este amator de catarat peste tot, aici i-a fost frica pentru ca era putin cam intortocheata zona de joaca. L-am ajutat cum am putut si i-am explicat ca nu se poate intampla nimic rau, pentru ca eu sunt acolo si chiar daca el cade eu il voi prinde. Si, astfel, a prins curaj. (Cristina Sahibzada Iosef)

6. In functie de ce ii este frica, il poti ajuta sa-si depaseasca aceea frica. Daca reusesti sa stai de vorba cu el si sa-i explici ce are de facut si ca totul va fi ok, trebuie doar sa incerce sa treaca peste : “nu va fi usor, dar poate o sa-ti placa”. Orice incurajare este binevenita pentru ei (la orice varsta) – creste stima de sine. (Cristina Sahibzada Iosef)

7. Ii poti povesti o situatie similara. De exemplu, daca tie ca parinte ti-a fost frica de ceva anume, ii poti spune copilului cum te-ai simtit in acel moment si in felul acesta plantezi ideea ca poate fi mai curajos decat tine; (Diana Daniela Grad)

8. Ii poti oferi ceva nou sa incerce. De exemplu, sa foloseasca pentru prima oara bicicleta fara rotile ajutatoare. Acolo curaj! (Diana Daniela Grad)

9. Sa participe la diferite activitati pentru copii ce implica public, si nu ma refer aici la diverse serbari, ci la ateliere de creatie unde copiii isi pot etala micile lor opere de arta in fata altor ochi decat ai parintilor. (Diana Daniela Grad)

Citeste pe pagina 2 a articolului toate celelalte metode folosite de parinti

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit