Cele mai frecvente probleme in sezonul rece sunt infectiile respiratorii. Ele afecteaza de obicei caile aeriene superioare (nas, sinusuri, faringe si laringe) si ar trebui sa dispara in 7-10 zile ca urmare a tratamentului recomandat de medic.

Cele mai suparatoare simptome sunt cu siguranta nasul congestionat si tusea. Aceasta din urma poate continua chiar si cateva saptamani dupa disparitia celorlalte simptome si poate fi foarte deranjanta atat pentru noi, cat si pentru cei din jur.

Tusea este un act reflex involuntar dar si voluntar, prin care organismul incearca sa se apere eliminand substantele straine din caile respiratorii sau secretiile produse in exces. Tusea este insa si o manifestare a inflamatiei cailor respiratorii sau a plamanilor.

In functie de tipul de tuse, se actioneaza diferit:

Tusea seaca apare in faza de debut a infectiilor respiratorii, este iritanta, chinuitoare si apare in episoade repetate. In tusea seaca nu exista expectoratie si trebuie intervenit pentru calmarea acesteia.

Tusea productiva apare din cauza secretiilor din tractul respirator la cateva zile de la infectarea cailor respiratorii, care este urmata de expectoratie. In cazul tusei productive, nu se recomanda tratamente care sa o opreasca, ci unele care sa faciliteze eliminarea sputei. Poate cel mai eficient remediu expectorant este reprezentat de hidratare.

sirop-de-tuseIn ambele tipuri de tuse sunt de ajutor siropurile Herbiko, concepute special pentru copii sau pentru adulti.

Contin extracte de plante (mucilagii, uleiuri esentiale, saponozide), 100% naturale, a caror principii active au o actiune benefica asupra mucoasei cailor respiratorii superioare si pentru sanatatea aparatului respirator. De asemenea previn crizele din tusea uscata.

Siropul Herbiko pentru copii contine extract lichid din radacina de nalba mare, tinctura din flori de musetel, extract lichid din frunze de maces si tinctura de busuioc pentru sanatatea cailor respiratorii superioare.

Siropul Herbiko pentru adulti contine radacina de nalba mare, extract lichid din radacina de ciubotica cucului, tinctura din flori de musetel, tinctura din frunze de busuioc si vitamina C pentru a fluidifica mucozitatile vascoase din bronhii si a usura eliminarea acestora prin expectoratie. Este recomandat si diabeticilor pentru ca nu contine zahar.

Sursa foto: www.pixabay.com

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit