Nou-născuți (din părinți caucazieni) au ochii de o culoare închisă, ori albastră. Însă, în primul an, culoarea ochilor bebelușului se poate schimba semnificativ.

Dacă bebelușul s-a născut cu ochii căprui sau negri, va rămâne cu această culoare.

Dacă s-a născut cu ochii albaștri, culoarea poate să se schimbe până la verde sau căprui. Niciodată, un copil născut cu ochii de culoare închisă nu va avea ochii verzi sau albaștri.

Când și cum îl fac pe bebe să eructeze (râgâie)? | FOTO & VIDEO

Înfășatul în timpul somnului crește sau reduce riscul morții subite?

Cum să economisești cu produsele pentru bebe. IATĂ 13 idei salvatoare

Din contră, un copil născut cu ochii albaștri, poate ajunge să aibă ochii căprui. Pentru copiii care se nasc cu ochii albaștri, dar care vor ajunge să aibă ochii căprui, în primele șase luni, culoarea va fi mai mult neclară, tulbure, și nu va mai fi albastrul de la început. Însă, dacă după șase luni ochii sunt în continuare albaștri, atunci vor rămâne astfel, ori, se mai pot schimba în verde.

Dacă nașterea a fost naturală, nou-născutul mai poate prezenta puncte roșii pe globul ocular, fie la un ochi, fie, chiar la ambii. Aceste puncte roșii sunt cauzate, în marea lor majoritate, de presiunea exercitată asupra capului lor, la naștere. Aceste puncte roșii pe ochii bebelușului se vor retrage în primele zile după naștere. Dacă nașterea s-a realizat prin cezariană, nou-născutul nu ar trebui să prezinte puncte roșii pe globul ocular.

Tabel crestere in greutate si inaltime. Greutatea si inaltimea copilului de la nastere pana la 8 ani

Cum ștergi ochii nou-născutului!

Pentru a șterge ochii nou-născutului trebuie folosite șervețele speciale sau tifoane sterile. Ochii bebelușului se șterg zilnic cu tifoane sterile și ser fiziologic.

[su_box title=”Din ce direcție ștergem ochii bebelușului?” style=”soft” box_color=”#f08f32″ title_color=”#ffffff”]Se recomandă ca ochii nou-născutului să fie șterși dinspre nas spre exterior, conform dr. Ioana Vârtosu, fondator “Școala mamei Junior” și realizatoarea mai multor tutoriale pe YouTube dedicate noilor părinți despre igiena bebelușului.[/su_box]

[su_box title=”ATENȚIE!” style=”soft” box_color=”#f08f32″ title_color=”#ffffff”]Pentru fiecare ochi se folosește câte un tifon. Astfel, dacă se întâmplă ca la unul dintre ochi să fie o infecție, aceasta nu se va extinde și la ochiul sănătos.[/su_box]

Pentru mai multe informații citește ghidul complet “TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII despre nou-născut”

 

[mc4wp_form id=”11298″]

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit