Copiilor li se intampla multe lucruri si unul este mai important decat celalalt. Evident, ei au nevoie sa le impartaseasca, sau au nevoie sa ceara ceva sau sa intrebe ceva. Deseori, insa, parintii ajung la exasperare din cauza ca nevoia aceasta a copilului de a le spune ceva apare in mod special in timp ce ei vorbesc.

Cum procedeaza parintii intr-o asemenea situatie? De regula, le spun: „Asteapta putin sa termin ce am de spus” sau chiar „Atunci cand adultii vorbesc, cei mici tac din gura”. Evident, niciuna dintre aceste afirmatii nu salveaza situatia. Copilul insista, iar parintele simte ca nu vrea sa cedeze nici el si se ajunge la tensiuni, suparari si poate chiar la ridicarea tonului.

„Oricata atentie i-as da, tot nu-i ajunge!” Cum poate rezolva un parinte ocupat problema lipsei de atentie a copilului

Crizele de plans la copii. Cele mai bune tehnici pentru parintii cu copii incapatanati

Iata o solutie folosita cu succes in unele familii. Este o solutie care poate fi aplicata chiar de astazi si care permite rezolvarea situatiei cu calm, intelegere si bunavointa.

Iata un exemplu de situatie. Doua mamici prietene discuta in parc, pe banca. Fiul uneia dintre ele, in varsta de 3 ani, se apropie de mama lui si isi pune mana pe incheietura mainii ei. La randul ei, mama pune cealalta mana peste manuta copilului, aratandu-i ca i-a receptionat semnalul. Dupa ce a terminat sa-si exprime ideea, s-a intors cu fata la el si atunci el a inceput sa-i vorbeasca.

Este o modalitate de rezolvare a acestui conflict parinti-copii care implica respect atat pentru adult, cat si pentru copil.

„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii

Copilul este agresiv, lovește, mușcă sau trage de păr? Iată ce trebuie să faci!

Daca vrei sa implementezi aceasta solutie cu copiii tai, discuta cu ei si propune-le sa stabiliti un cod special pentru situatiile in care au ceva sa-ti spuna in timp ce vorbesti. In acest caz, sa vina sa-ti puna mana pe incheietura mainii. Iar tu ii vei da imediat de inteles ca ai receptionat mesajul lui punandu-ti cealalta mana pe mana lui. Si, fara sa mai amani, imediat ce iti termini fraza, intoarce-te cu fata la el si fii prezent acolo pentru el si pentru ce vrea sa-ti spuna.

Dupa cateva zile de practicare a acestei metode, copiii vor invata sa nu te mai intrerupa in timp ce vorbesti și in casa va fi mai multa liniste si intelegere!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit