Toți părinții se confruntă cu eterna problemă a deranjului din camera copilului. Dacă vrei să-l înveți pe cel mic să fie organizat, atunci trebuie să-i oferi și instrumentele necesare. Nu este suficient să-i spui că fiecare jucărie are nevoie de un loc al ei, o “căsuța” a ei. Trebuie să-i și oferi o astfel de “căsuță”.

Iată câteva idei care-l vor încuraja pe copil să fie ordonat.

Suportul pentru creioane și carioci

Pentru acest proiect ai nevoie de o sticlă goală de șampon sau de gel de duș. Decupează sticla de plastic, lipește ochii și dinții – pe care-i poți realiza din hârtie colorată, iar rezultatul este un monstru care ține la distanță dezordinea printre creioane. Ideea a fost publicată și pe site-ul www.madamecriativa.com.br, plin de idei colorate și interesante.
suportul de creioane si carioci

Iată și alte idei, pentru care ai nevoie de cutii goale – fie de la conserve, băuturi,  compot sau alune. Trebuie să ai grijă ca marginile să nu fie tăioase. Lipește câteva detalii și personalizează obiectul pentru a fi pe placul copilului tău:

idei organizare creioane

porcusoul pentru creioaneIar dacă vrei încerci ceva puțin mai complicat, rezultatul merită! Porcul spinos din sticla goală de detergent sau balsam de rufe! Creioanele mici, cerate, se vor odihni cu plăcere în burtica purcelușului.

Ai nevoie de: 

– O sticlă goală de balsam de rufe – pentru corp

– Două capace de la sticla de apă – pentru picioare

– Adeziv sau alt lipici puternic

– Paie colorate – pentru țepi

– Hartie colorată – urechi, ochi și alte detalii

porcusor spinos creioane

 

Cea mai simplă rețetă de vopsea 3D pentru copii | VIDEO

Plastilina, CEA MAI EFICIENTĂ jucărie de dezvoltare pentru copii. Cum o alegi pe cea potrivită

Cutia – suport pentru desene și hârtie

Puteți folosi un organizator de hârtie care se găsește în librării, ori în zona de papetărie, din marile supermarchet-uri. Ori, îl puteți realiza și voi, dintr-o cutie și carton – pentru rafturi – peste care lipiți, apoi, hârtie colorată.

organizator hartie

 

Borcanul pentru jucării care se pierd mereu prin casă

Sigur găsești 3 -4 borcane goale (fie din sticlă, fie din material plastic). Transformă aceste borcane într-o căsuță transparentă care să țină la un loc creioane, mărgeluțe, carioci și alte jucării mici. Pentru un plus de creativitate, alege câteva jucării mai vechi, ca cele din imagine, lipește-le de capac, iar apoi vopsește în culori vii. Arată atât de bine, încât îți face și ție poftă să te joci, nu-i așa?

borcanul pentru jucarii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit