„Copilul nu ma asculta deloc! Nu stiu ce sa mai fac!” Foarte multi parinti se plang ca micutii lor nu ii asculta. Iar atunci cand simti oboseala unei zile intregi de munca si grijile cotidiene, o cearta cu copilul este ultimul lucru pe care ti-l doresti.

Si, totusi, iti vine extrem de greu, uneori aproape imposibil, sa-ti stapanesti emotiile negative care iti apar atunci cand copilul pare sa nu te auda deloc, atunci cand vezi cum cuvintele tale nu au niciun efect asupra lui. Cand te-ai aflat ultima data in aceasta situatie?

Pe masura ce citesti aceste randuri, probabil ca vrei sa afli mai repede niste solutii concrete care sa te ajute sa comunici mai usor cu copilul tau.

Cum transformi un „nu” in „da”. Tehnici de negociere cu copilul de 3 ani

7 motive pentru care POTI sa-ti bati copilul

Iata 25 de mici tehnici pe care le poti folosi imediat atunci cand copilul nu te asculta

Vestea buna este ca fiecare dintre ele are puterea de a te face mai auzit de catre copil.

1. Probabilitatea ca micutul sa te asculte creste cu mult daca stabilesti contactul vizual cu el si daca te afli la acelasi nivel cu el, cum ar fi atunci cand stati amandoi asezati sau, daca sunteti in picioare, cand te asezi la nivelul lui.

2. Spune-i pe nume.

3. Vorbeste in propozitii scurte si exprima-te cat mai clar. Este cu atat mai important sa faci acest lucru la inceputul discutiei. Cu cat vei vorbi mai mult, cu atat mai putin te va asculta copilul atat acum, cat si in viitor.

4. Alege cuvintele simple, cat mai scurte. Vorbeste la fel ca si micutul. Va fi mai dispus sa te asculte.

5. Roaga-l pe copil sa repete rugamintea ta, ce are de facut.

„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii

“Un parinte adevarat trebuie sa fie autoritar, sa stabileasca limite”. Iata, insa, ADEVARATA reactie a copilului in fata controlului parintelui

6. Reformuleaza cerintele facandu-i propuneri pe care sa nu le poata refuza. De exemplu: Imbraca-te ca sa mergem afara sa ne jucam.

7. Alege exprimarile pozitive in locul celor negative. In loc de „Nu e voie sa alergi prin casa” e de preferat sa spui „Prin casa mergem, iar alergam in voie pe afara”.

Citeste, pe pagina urmatoare, celelalte 18 solutii foarte practice pe care le poti aplica incepand de astazi, pentru ca cel mic sa te asculte mai mult.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit