Dulciurile, bata-le vina! Si noi, adultii mai mancam cate o bucata de ciocolata, cate o prajitura sau cate o inghetata, dar totusi nu ajungem sa renuntam la pranz sau la cina pentru o felie de tort!

Pe cand copiii… da-le dulciuri si nu mai au nevoie de nimic!

Te regasesti in aceasta situatie? Ai obosit sa duci o campanie continua de convingere sau chiar o lupta cu cei mici pentru ca sa manance orice alta mancare decat desertul?

Tu unde locuiesti? Copilul tau este predispus la obezitate daca locuiesti in aceste zone. IATA SOLUTIA

Când copilul nu mănâncă. Cele mai frecvente greșeli ale părinților

Pregateste-te sa afli o metoda prin care il poti ajuta pe copil sa invete sa renunte la dulciuri.

Metoda nu face minuni de pe o zi pe alta, insa, daca este aplicata si este privita ca parte a unui proces, va da roade. De fapt, ea reprezinta acel prim pas pe care il va face copilul pentru a invata sa renunte sa manance multe dulciuri.

Asadar, ce este important in momentul in care copilul incepe sa manance o portie de dulce, indiferent ce fel de dulce (prajitura, tort, ciocolata, inghetata etc.), este sa se opreasca, sa nu termine bucata. Iar pentru asta, trebuie sa invete sa renunte.

Primul pas catre renuntarea in sine se face prin inlocuirea portiei de dulce cu o alta portie. De exemplu, dupa ce copilul a luat doua-trei guri dintr-o prajitura, ii poti spune: „Daca renunti si nu mai mananci din aceasta prajitura, poti sa gusti din alta prajitura”.

Ciocolata la copii: Cand si cat le dam, cum alegem ciocolata de calitate

Ne laudam sau nu copiii? 8 reguli pentru o lauda constructiva

Fara interdictii

Un aspect important atunci cand incepi strategia de reducere a cantitatii de dulciuri din alimentatia copilului este sa incetezi sa-i interzici sa consume alimentele pe care le vrea, inclusiv dulciuri. In acest fel, copilul are libertatea de a alege, caci interdictiile nu fac decat sa creasca adictiile, sa creasca dorinta de a ajunge la „fructul interzis”.

Vom vorbi, in urmatorul articol, despre cauzele profunde care stau la baza nevoii de dulce a oamenilor si cum sa le elimini in cazul copiilor.

Top 14 sfaturi pe care orice tatic ar trebui sa le stie

Somatizarea la copii: Bolile ca raspuns la situatiile de stres

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit