Atunci cand copilul striga, este nervos, necooperant, are un comportament agresiv, incapatanat si face doar ce vrea el, rabdarea parintilor ajunge destul de repede la limita. Si atunci, primele lucruri care iti vin in gand sunt lucruri precum „Numar pana la 3…”, „Daca nu incetezi imediat, atunci…”, „Copiii buni nu se comporta asa!”. Si, daca nu reusesti sa te stapanesti si iti exprimi supararea fata de copil, probabil ca regreti ca nu ai reusit sa gestionezi criza intr-un alt mod, mai constructiv.

In acest articol iti prezentam 7 modalitati distractive de a infrunta furia copilului cu ajutorul jocurilor.

1. Gandacelul suparat

Atunci cand copilul este suparat, irascibil sau mofturos, propune-i sa descoperiti care este problema. Cel mai probabil, in casa voastra a aparut un gandacel suparat. Incepe sa-l cauti peste tot si, pana cand vei reusi sa-l gasesti, sa-l prinzi si sa-l arunci, in loc de mormaituri suparate, vei auzi din partea copilului hohote de ras.

Recomandari:

Cauta cu atentie acest gandacel suparat imaginar la copil. Cauta-i in urechi, subrat, pe bluza, in buzunare. „Gaseste-l” si apoi prinde-l si arunca-l pe geam. Mare grija, caci acest gandacel poate sari pe altcineva si atunci va trebui sa-l cauti din nou.

Apoi, puteti sa cautati impreuna gandacelul vesel. Acesta ar putea fi pe o floare sau poate pe un prosop moale. Poate ca veti gasi mai multi gandacei veseli si fiecare va putea lua cate unul. Purtati-va frumos cu ei si apoi roaga-l pe copil sa si-l puna dupa ureche, in buzunar sau la piept.

Ii poti spune copilului sa caute gandacelul vesel in momentele de proasta dispozitie.

Despre tantrum. 6 greseli ale parintilor care prelungesc crizele de furie ale copilului

De ce trebuie să lași copilul să plângă

2. Spalam proasta dispozitie din camera

Atunci cand toti membrii familiei sunt irascibili, poti schimba situatia spaland pe jos. Si, pentru ca oricum trebuie sa speli pe jos, vei prinde doi iepuri dintr-o lovitura. Pentru aceasta, ai nevoie de o galeata cu apa, de mop si de carpe.

Recomandari:

Umple galeata cu apa calda si incepe sa speli cu mopul pe jos. Toti jucatorii trebuie sa spele pe jos cu mopul sau cu buretele. Nu e nicio problema daca vor mai stropi cu mai multa apa pe jos, important este ca cei mici vor incepe sa se joace, sa alerge alunecand pe jos. Si imediat dispozitia lor se va imbunatati. Cand cei mici se vor plictisi de acest joc sau cand se va aduna prea multa apa, adu mai multe carpe uscate si roaga-i pe copii sa stearga pe jos. Apoi arunca apa si trimite-i pe copii la un dus rapid.

Despre ce vorbim cu copiii. 50 de intrebari pentru o discutie de suflet cu cei mici

O solutie noua si neasteptata la problemele de comportament ale copilului. Util si pentru parintii care vor sa previna

3. Batalia cu perne

Pentru acest joc ai nevoie de perne mai mici. Jucatorii arunca unii in altii cu perne, scotand sunete de victorie si incercand sa loveasca diferite parti ale corpului.

Recomandari:

Acest joc este initiat de adult, permitand acest joc si, prin el, permitand exteriorizarea agresivitatii.

Vezi, pe pagina 2 a articolului, inca 4 jocuri care potolesc imediat furia copiilor si care ii ajuta sa-si exteriorizeze emotiile negative.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit