​​

Un nou manual dintre cele publicate de editura Ministerului Educatiei are probleme grave. Autorii manualului de „Matematica si explorarea mediului” pentru clasa I-a ii invata pe elevi ca numarul 12 este mai mare decat 16.

Greseala se afla la pagina 25 a manualului de „Matematica si explorarea mediului”, publicat de Editura Didactica si Pedagogica si semnat de autorii Tudora Pitila si Cleopatra Mihailescu.

Chiar daca, initial, informatia este prezentata corect, cu simbolul de mai mic, atunci cand informatia este reluata , apare eroarea: „Citim: 12 este mai mare decat 16” , scrie digi24.ro. Greseala a fost semnalata de un telespectator Digi24.

Acesta nu este singurul manual cu probleme. In ultimele saptamani, in presa au aparut informatii cu privire la greseli si in manualele de Geografie si Biologie pentru clasa a VI-a.

Primul manual de Biologie de clasa a VI-a, publicat de Editura Pedagogica a Ministerului Educatiei, are erori grosolane: inima si ficatul sunt pozitionate gresit intr-o fotografie care prezinta organele omului.

Manualul de Biologie clasa a VI-a: Inima si ficatul, pozitionate gresit in corp

Gafa a ministrului Educatiei: „Manualele scolare este un subiect intens”

O alta eroare se refera la explicatiile privind vasele de sange – acestea au cand 160.000, cand 96.000 de kilometri. In plus, elevii sunt intrebati „Cine si cum se produce urina?”. Mai mult, in manual sunt foarte multe greseli de gramatica.

O serie de greseli au fost descoperite si in manualul de Geografie de clasa a VI-a. Este vorba despre pozitionarea gresita pe harta a unor orase sau nume de orase scrise eronat.

Ministrul Educatiei Valentin Popa s-a laudat, la inceperea anului scolar 2018-2019, cu imbunatatirea sistemului de invatamant si a apreciat aparitia manualelor pentru elevii din clasele I-VI, desi la multe dintre ele au fost descoperite greseli grave. Urmeaza ca zeci de mii de manuale sa fie retiparite.

Copilul ia note mici la scoala? Iata ce poti sa faci

Ce sanse are copilul tau sa fie popular la scoala?

Sursa foto: Digi24.ro

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit