Toate spatiile de joaca de pe litoral au fost luate la verificat comisarii de la Protectia Consumatorilor, dupa ce un copil a cazut de pe o trambulina elastica, din cauza ruperii a doua dintre corzile acesteia, transmite agentia de presa Mediafax.

Incidentul s-a petrecut la sfarsitul saptamanii trecute, pe o plaja din statiunea Mamaia. Intre timp, comisarii de la Protectia Consumatorilor au demarat anchete.

„Copilul sau a inchiriat pentru 3 minute trambulina elastica Euro Jumper Polonia, iar in timp ce efectua sarituri 2 corzi din 4 s-au rupt, iar copilul a cazut din aer pe trambulina. Acesta s-a speriat si a intrat in panica”, se arata intr-un comunicat de presa al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta.

Verificarile autoritatilor au aratat ca firma care detinea echipamentul de agrement nu avea autorizatie emisa de Primaria Constanta si nu a prezentat registrul unic de control. Operatorul a fost amendat si pentru faptul ca a pus in pericol viata si sanatatea utilizatorilor. In total, firma a fost amendata cu 10.000 lei, iar folosirea echipamentului pentru agrement a fost interzisa pana la remedierea deficientelor constatate.

Controalele autoritatilor in parcurile de distractii de pe litoral si in spatiile de joaca se deruleaza in continuare, pentru a preveni alte incidente similare.

Pana in prezent au fost efectuate 22 de actiuni de control, din care au fost finalizate 16. Autoritatile au dat amenzi in valoare de 74.000 lei, iar 4 firme au primit avertismente. In alte 4 cazuri a fost oprita temporar prestarea serviciului.

Poti vedea mai multe imagini si filmulete pe acest subiect pe Mediafax.ro.

Recomandarea specialistului in terapie familiala pentru parintii care vor copii sanatosi si fericiti

40 de intrebari de pus sub perna. Cum sa intri in lumea copilului tau

 

Sursa foto: Mediafax

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit