Medicii de familie au anuntat, astazi, intr-un comunicat de presa, ca, incepand cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, din cauza nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene. In aceste conditii, consultatiile la medicii de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, in functie de decizia medicilor, scrie HotNews.ro.

Medicii de familie sunt nemultumiti si de faptul ca „in locul unei cresteri a procentului alocat asistentei medicale primare de la 5,77% la 10% din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei, prevede o stagnare la 5,8%”.

Mai mult, medicii de familie afirma: „Desi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sanatate, CNAS, Guvernul si Parlamentul Romaniei aleg sa ignore soarta a peste 25.000 de medici si asistenti medicali care ofera servicii medicale intregii populatii a Romaniei”.

8 obiceiuri sanatoase care iti feresc copilul de probleme cu coloana vertebrala

Copilul tușește? Tratamente naturiste, eficiente și rapid de făcut, pentru tuse la copii

In aceste conditii, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri in Coalitia Solidari pentru Sanatate considera aceasta atitudine „o jignire majora adusa pacientilor si profesionistilor din medicina familiei”, se mai arata in comunicatul de presa.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF)  este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, apolitica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federatie patronala care reuneste organizatii patronale ale medicilor de familie. Federatia are caracter non profit, apolitic si neguvernamental. Scopul FNPMF este reprezentarea, sustinerea si aprobarea intereselor membrilor sai in relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice.

Uita de raceli! 8 remedii naturale pentru cresterea imunitatii la copii

50% dintre parinti trateaza durerea si febra copiilor cu medicamente nepotrivite varstei

Sursa foto: Pixabay
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit