Ma intorceam astazi acasa dupa cateva ore petrecute la Asociatia Calatoria Divortului, cu care colaborez in calitate de specialist in parenting, unde am avut astazi o filmare pentru o televiziune si unde am ramas pentru intalnirea online cu comunitatea de la ora 14:00. Am mai avut un webinar la 10:00 dimineata si, avand in vedere atat de multe actiuni aglomerate, am ramas putin in urma cu raspunsurile pentru parintii participanti la Maratonul Emotiilor, program de 4 saptamani ce se incheie in acest weekend.

In troleibuz, am intrat pe grupul secret de Facebook dedicat Maratonului Emotiilor si am dat cateva raspunsuri participantilor. Cu o statie si jumatate inainte de statia la care cobor, am inchis telefonul, am ridicat privirea si m-am uitat in jur si pe geam. Brusc, am simtit ca am iesit din lumea virtuala, m-am deconectat de online, m-am deconecat de Facebook si m-am conectat cu lumea. Am simtit atmosfera din jurul meu, oamenii, vremea de afara.

Pentru a te conecta cu oamenii, este nevoie sa te deconectezi de lumea din online.

Am continuat firul gandurilor si am constientizat ca aceasta conectare cu lumea din jur isi are si ea limitele sale si ca, daca vrei sa te conectezi cu tine, cu fiinta ta, cu sinele tau profund, ai nevoie sa te deconectezi de lumea din jur, sa inchizi ochii si sa iti indrepti privirea catre tine, catre interiorul tau.

Pentru a te conecta cu tine, este nevoie sa te deconectezi de lumea din jur.

Apoi, cand esti cu copilul, pentru a te conecta cu el, e nevoie sa fii acolo pentru el, oferindu-i cel mai de pret dar: prezenta ta si faptul ca ii contii emotiile. Nu poti sa-i contii emotiile intr-un vas sufletesc care este plin cu emotiile tale. Inainte de a putea contine emotiile copilului, e important sa golesti vasul.

Pentru a te conecta cu copilul, e nevoie sa te deconectezi de tine.

Psihologul Gaspar Gyorgy: „Daca parintii nu se conecteaza cu copilul, acesta se apropie de prietenii electronici”. O metoda simpla de conectare rapida cu copilul

Cum sa te conectezi realmente cu copilul in ziua de astazi [VIDEO]

Cum ne ferim de pericolele de pe Facebook?

 

Sursa foto: Pexels

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit