Atunci cand cumperi ciocolata sau produse care contin cacao sau ciocolata, trebuie sa fii foarte atenta la ingredientele acestora, mai ales daca urmeaza sa le oferi copiilor.

Primul detaliu foarte importante este sa observi aspectul ambalajului. Ambalajul nu trebuie sa fie deteriorat, avertizeaza reprezentantii asociatiei neguvernamentale de consumatori InfoCons, pe site-ul propriu.

Acestia ii sfatuiesc pe consumatori sa refuze sa cumpere ciocolata si produse din cacao preambalate pe ale caror etichete nu este inscrisa data durabilitatii minimale sau data limita de consum. De asemenea, refuza sa cumperi ciocolata daca data de expirare inscrisa pe ambalaj a fost modificata sau depasita.

Specialistii InfoCons dau o lista a colorantilor care pot afecta negativ activitatea si atentia copiilor. Asadar, nu cumpara pentru copii ciocolata sau produse cu cacao daca acestea contin, conform etichetei, urmatoarele ingrediente coloranti:

  • E110-galben portocaliu
  • E104 – galben de chinolina
  • E122 – Carmoizina
  • E129 – Rosu allura
  • E102 – Tartrazina
  • E124 – Rosu ponceau

Daca produsul contine unul dintre colorantii de mai sus, pe eticheta trebuie sa fie scrisa si informatia suplimentara „poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora”, asa cum prevede Regulamentul (UE) nr.1333/2008 privind aditivii alimentari.

Ciocolata la copii: Cand si cat le dam, cum alegem ciocolata de calitate

Copilul e topit dupa dulciuri? Cum il ajuti sa renunte fara sa-l obligi

De ce vor unii copii sa manance multe dulciuri? Afla cum poti rezolva problema pe neobservate

De asemenea, reprezentantii InfoCons iti recomanda sa ceri bonul de casa la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao si sa il pastrezi, pentru a putea proba in cazul in care vei dori sa reclami calitatea sau siguranta unui produs.

Nu cumpara ciocolata si produse din cacao din locuri neautorizate, deoarece comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nici nu poate elibera bon de casa cu care sa justifici ulterior tranzactia comerciala. Astfel, risti sa dai banii pe un produs neconform sau chiar nesigur, care poate sa afecteze sanatatea copiilor tai, mai avertizeaza oficialii InfoCons.

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit